Τα έργα γράφονται και εξαγγέλλονται όχι όμως για να γίνουν αλλά απλώς για να εξαγγελθούν

Στο τελευταίο Κοινοτικό Συμβούλιο Ερμούπολης, στις 28/09/2020, συζητήθηκε το πολύ σοβαρό θέμα του νέου Τεχνικού Προγράμματος της Ερμούπολης για το έτος 2021.

Από την ανάγνωση και ανάλυση των έργων, του ως άνω Τεχνικού Προγράμματος που μας έγινε, προκύπτουν ολοφάνερα τα εξής:

Το νέο αυτό τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2021 που μας παρουσιάστηκε, είναι σχεδόν αντιγραφή των έργων του Τεχνικού Προγράμματος του 2020. Διότι πέρυσι την ίδια εποχή, είχαν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 για υλοποίηση, 43 έργα.

Από αυτά, τα 42, ξαναέρχονται και πάλι και εντάσσονται στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2021. Άρα για το τρέχον έτος, έγινε μόνο ένα έργο. Πράγμα πρωτόγνωρο, και που μάλλον, δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δ. Μπάιλας για το Κυκλαδικόν: "Προς αποκατάσταση της αλήθειας που για άλλη μια φορά σκοπίμως αποκρύφτηκε"

Είναι λοιπόν φανερή η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τα προβλήματα της πόλης μας και των συμπολιτών μας. Όταν μάλιστα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, συνήθως μπαίνουν μικρο-έργα, τα οποία αφορούν όχι μόνο το κέντρο, αλλά και τις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης μας και έχουν σχέση με την καθημερινότητα. Έτσι ώστε, η ζωή των συμπολιτών μας, να γίνεται πιο εύκολη, πιο ανθρώπινη και πιο ασφαλής.

Φάνηκε λοιπόν για άλλη μια φορά, η έλλειψη προγραμματισμού των έργων της Δημοτικής αρχής.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Άρια Δαφνά

Κοινοτική Σύμβουλος Ερμούπολης