Σύρος – “Βοήθεια στο Σπίτι” – Νέα παράταση στις συμβάσεις εν αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων για προσλήψεις

Νέα παράταση δόθηκε στις συμβάσεις των πέντε εργαζομένων γυναικών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Σύρο. Η παράταση υπογράφηκε από τον δήμαρχο, Νίκο Λειβαδάρα και ισχύει από 1 Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Την ίδια μέθοδο ακολούθησαν όλοι οι Δήμοι της χώρας που λειτουργούν το «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς βρίσκονται σε αναμονή τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την πρόσληψη 2.909 ατόμων στο πρόγραμμα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, οι προσλήψεις θα γίνουν με τους οριστικούς πίνακες της προκήρυξης και όχι με τους προσωρινές, προκειμένου να αποφευχθούν «παρενέργειες» του παρελθόντος. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του έτους, κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί νέα παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πάρος: Τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα και αεροδιακομιδή στην Αθήνα

«Εξετάζουμε οι προσλήψεις για το «’Βοήθεια στο Σπίτι’ να μην γίνουν από τους προσωρινούς αλλά από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ», είπε.

Όπως εξήγησε αυτό θα γίνει για να μην επαναληφθούν φαινόμενα που είχε παρατηρηθεί στην προκήρυξη 3Κ/2018. Όπου, όπως είπε «επιτυχόντες διορίζονταν σε άλλο δήμο με τους προσωρινούς πίνακες και σε άλλον με τους οριστικούς. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναστάτωση τόσο στους δήμους όσους και στους εργαζόμενους».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, η κυβέρνηση εξετάζει:

Η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΒσΣ να επεκταθεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020 που προβλέπει το ν/σ και μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μύρισε καφέ η παραλία της Ερμούπολης - Πρώτη ημέρα λειτουργίας για την εστίαση στην Σύρο (βίντεο)

Τέλος, ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι η ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Θα ισχύει, δηλαδή, από την 1η Οκτωβρίου.