Αρχική ΣΥΡΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Σε εξέλιξη το έργο ανάπλασης στο λιμάνι Ερμούπολης – Πόσες θέσεις στάθμευσης θα χαθούν στο Νησάκι

Σε εξέλιξη το έργο ανάπλασης στο λιμάνι Ερμούπολης – Πόσες θέσεις στάθμευσης θα χαθούν στο Νησάκι

0
Σε εξέλιξη το έργο ανάπλασης στο λιμάνι Ερμούπολης – Πόσες θέσεις στάθμευσης θα χαθούν στο Νησάκι

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπλασης με τίτλο «Επισκευή ανωδομής και βελτίωση περίφραξης στην περιοχή από την πλατεία Κανάρη έως τη θέση Νησάκι του λιμανιού της Ερμούπολης (προβλήτα κρουαζιεροπολοίων)», το οποίο υλοποιείται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η χρονική διάρκεια της σύμβασης του έργου είναι 4 μήνες και αυτό περιλαμβάνει τη διαμόρφωση τριών λωρίδων διαφορετικών χρήσεων από την Πλατεία Κανάρη έως το Νησάκι α) για την πρόσδεση σκαφών και κρουαζιεροπλοίων, β) για τη διέλευση πεζών, γ) για την κυκλοφορία οχημάτων. Επίσης, θα τοποθετηθεί κινητή περίφραξη ύψους 1.80 μ.

Η κ. Μαραγκού παραδέχθηκε ότι η κατασκευή του εν λόγω έργου, αλλά κυρίως η υποχρεωτική εφαρμογή του διεθνούς κανονισμού ISPS για την ασφάλεια του λιμένα, θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 20 με 25 θέσεων ελεύθερης στάθμευσης στην περιοχή.

Σε «αντιστάθμισμα» των χαμένων θέσεων, έχουν παρθεί μέτρα για την απελευθέρωση χώρου στο kiss and ride του λιμανιού το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 50 οχήματα για στάση και ολιγόωρη στάθμευση διάρκειας 40 λεπτών.

Αυξήθηκαν οι θέσεις στάσης και ολιγόωρης στάθμευσης στο kiss and ride του λιμανιού