Σαντορίνη: Ολοκληρώνεται ένα δύσκολο και σημαντικό έργο!

Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη. Οι αναγκαίες εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο και ήδη έχει αρχίσει η αντιστροφή μέτρηση για σημαντικό και δύσκολο έργο που τελικά παίρνει σάρκα και οστά.

Αυτό ήταν πράγματι ένα απο τα πιο δύσκολα προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Ακόμα όμως και τα πιο δύσκολα έργα, έχουν λύσεις. Με καθημερινό αγώνα… σε 60 νησιά σημείωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο μοναδικός δρόμος που εξυπηρετεί τη σύνδεση του λιμένα του Αθηνιού, με το υπόλοιπο νησί, είχε υποστεί σοβαρή ζημιά, κατά τις διαδοχικές κακοκαιρίες που “χτύπησαν” τη Σαντορίνη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019, εμφανίζοντας εκτεταμένη ρηγμάτωση, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στους φορείς της αυτοδιοίκησης, καθώς στην περίπτωση που ο δρόμος εμφάνιζε μεγαλύτερο ρήγμα, τότε το κεντρικό λιμάνι του νησιού θα είχε αποκοπεί εντελώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έπεσε αμαχητί στον πρώτο ημιτελικό ο Φοίνικας

Σημειώνεται η Περιφέρεια, παρά τις “κραυγές αγωνίας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προς την κυβέρνηση, εδώ και μήνες, δεν έλαβε καμία υποστήριξη από τα «καθ’ ύλην αρμόδια όργανα», με αποτέλεσμα να κληθεί να «σηκώσει κι αυτό το φορτίο» με κόστος που ανήλθε στις 946,000 ευρώ.