Αρχική CYCLADES24TV ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η επέτειος απελευθέρωσης της Σύρου από τα γερμανικά στρατεύματα

Η επέτειος απελευθέρωσης της Σύρου από τα γερμανικά στρατεύματα

0
Η επέτειος απελευθέρωσης της Σύρου από τα γερμανικά στρατεύματα

Εορτάσθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου η επέτειος για την απελευθέρωση της Σύρου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως τελέσθηκε το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στη σημερινή παραβολή «του Σπορέως», αποκωδικοποίησε τους συμβολισμούς και τα μηνύματά της και κάλεσε τους πιστούς να διατηρούν πάντα εύφορο το «χώμα» της καρδιάς τους, ώστε ο σπόρος του λόγου του Χριστού, που σπέρνουν οι πνευματικοί γεωργοί της Εκκλησίας, να φυτρώνει και να αποδίδει πλούσιο καρπό.

Τέλος ευχήθηκε να μη ξεχαστούν ποτέ όσοι θυσιάστηκαν τα μαύρα χρόνια της Κατοχής και ουδέποτε ο η Πατρίδα μας να αντιμετωπίσει τέτοιους κινδύνους και συμφορές.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη της Δοξολογίας για την απελευθέρωση της Σύρου από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, κατά την οποία ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβάρας εξεφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας.

Στη συνέχεια, στο παρακείμενο μνημείο Θυμάτων Κατοχής, στο λεγόμενο «Κτήμα Χαρουλιαρη», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατετέθησαν στέφανοι από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και των αντιστασιακών οργανώσεων.
Παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλαδων κ. Συρμαλενιος, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μηνάς Αλιφραγκής και Νίκος Φωτεινιάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος, πρώην και νυν δημοτικοί Σύμβουλοι, η κα Πρόεδρος Εφετών, ο κ. Ανακριτής Πρωτοδικών, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών, Κομμάτων και Οργανωσεων.