Γιώργος Λεονταρίτης: “Το παραμύθι δεν έχει δράκο”

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, για δημοσίευμα που αφορά τη μεταφορά μαθητών:

Σχετικά με το σημερινό (1.10.2020) πρωτοσέλιδο άρθρο τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας, το οποίο βρίθει ανακριβειών, δηλώνω τα εξής:

“Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που δημιουργεί το νομοθετικό πλαίσιο για τη μεταφορά μαθητών στις νησιωτικές περιοχές – την αλλαγή του οποίου ζητά επιμόνως από το 2015 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με ομόφωνα ψηφίσματά της – η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας κατόρθωσε με πάρα πολλή δουλειά να διεκπεραιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταφορά των μαθητών στα νησιά μας και φέτος.

Σήμερα, το μεταφορικό έργο διεξάγεται κανονικά για το σύνολο των μαθητών που τη δικαιούνται πλην ελαχίστων και μεμονωμένων περιπτώσεων για τις οποίες δεν ευθύνεται η Περιφέρεια, αλλά συνεχίζει την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και για αυτές τις περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων: Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στα δύο άρθρα της εφημερίδας, αυτά αποτελούν μια μονόπλευρη προσέγγιση του θέματος κατά παράβαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η οποία επιβάλλει και την αναζήτηση της “άλλης άποψης”, στη συγκεκριμένη περίπτωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Το “παραμύθι” ήταν πάντα η πρόσφορη λύση για τους εραστές της διαστρέβλωσης της αλήθειας μόνο που το σημερινό “παραμύθι” δεν έχει δράκο”.