Αρχική ΣΥΡΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ερμούπολη: Πότε θα μεταφερθεί η πιάτσα των ταξί στον παραλιακό δρόμο

Ερμούπολη: Πότε θα μεταφερθεί η πιάτσα των ταξί στον παραλιακό δρόμο

0
Ερμούπολη: Πότε θα μεταφερθεί η πιάτσα των ταξί στον παραλιακό δρόμο
Σε αυτό το σημείο του παραλιακού δρόμου θα μεταφερθεί η κεντρική πιάτσα των ταξί στην Ερμούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο μεταφοράς της κεντρικής πιάτσας των ταξί στην Ερμούπολη, από την Πλατεία Μιαούλη στην χερσαία ζώνη του λιμανιού επί της Ακτής Εθνικής Αντίστασης. Η πιάτσα των ταξί προγραμματίζεται να μεταφερθεί έναντι της τράπεζας Eurobank, από την πλευρά του κρηπιδώματος και με φορά προς το κέντρο της πόλης.

Μετά τη θετική απόφαση για τη χωροθέτηση της πιάτσας στο συγκεκριμένο σημείο από πλευράς Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, υπήρξε αντίστοιχη θετική απόφαση -αυτή τη φορά κατά πλειοψηφία- από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην τελευταία του συνεδρίαση. Τη θετική του συγκατάθεση έχει δώσει ήδη και το Λιμεναρχείο Σύρου

Το πότε ακριβώς θα γίνει η μεταφορά της πιάτσας, αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια χρονολογικά. Πιθανότητα και εφόσον όλα τα εναπομείναντα στάδια κυλήσουν ομαλά, η μεταφορά να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου έτους.

Θα απαιτηθεί η σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η ολοκλήρωση της μελέτης του έργου και η διασφάλιση των σχετικών εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα. Δεν πρόκειται για κάποιο έργο μεγάλης κλίμακας, αλλά θα πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το έργο, ουσιαστικά, αποτελεί μια παρέμβαση κατά μήκος του πεζοδρομίου που βρίσκεται από την πλευρά της θάλασσας, όπου θα διαμορφωθεί εσοχή για 15 θέσης στάθμευσης οχημάτων ταξί.