Ερμούπολη: Έρχονται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Τι αλλάζει προσεχώς

Σε τροποποιήσεις ορισμένων διατάξεων που αφορούν την κυκλοφοριακή μελέτη της Ερμούπολης πρόκειται να προχωρήσει προσεχώς ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών πρόκειται να επιτραπεί η διέλευση βαρέων οχημάτων άνω των 10 τόνων από πλακοστρωμένες και γρανιτοστρωμένες δημοτικές οδούς στην Ερμούπολη, με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εξασφαλίσει σχετική άδεια από το Δήμο και να έχουν καταβάλουν ειδικό τέλος το οποίο αναμένεται να καθορισθεί.

Επίσης, πρόκειται να παρασχεθεί διευκόλυνση στους μόνιμους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης οι οποίοι διαμένουν στις πεζοδρομημένες οδούς Θυμάτων Σπερχειού, Πρωτοπαπαδάκη, Βικέλα, Βοκοτοπούλου, Κλώνος και Κυπαρίσσου Στεφάνου. Στους κατοίκους αυτούς θα επιτραπεί να κάνουν στάση με τα οχήματά τους στους συγκεκριμένους πεζόδρομους, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση και η τροφοδοσία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στο AegeanBall Festival (και) ο Βλάντο Γιάνκοβιτς!

Η στάση των οχημάτων των μονίμων κατοίκων θα επιτρέπεται εφόσον αυτή γίνεται εντός του ωραρίου που ισχύει για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφισθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Συγκοινωνιών του Δήμου, τη Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Επιτροπή Διαβούλευσης.