Βάρη – Γαλησσάς: Πλάνο για υπαγωγή των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου

Μέσα στο πακέτο των μελετών που εξασφάλισαν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» προκειμένου να υλοποιηθούν μελλοντικά έργα αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, συμπεριλαμβάνονται και δύο παρεμβάσεις που αφορούν τις περιοχές της Βάρης και του Γαλησσά.

Συγκεκριμένα, με βάση την πρόσφατη ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στις δύο περιοχές πρόκειται να εκπονηθούν μελέτες χάραξης χερσαίων ζωνών στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Βάρης και του Γαλησσά, με προϋπολογισμό που φτάνει περίπου τις 9.000 ευρώ.

Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και η υπαγωγή τους στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εξέλιξη αναμφισβήτητα θετική για τις δύο περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σεισμός 3.6 Ρίχτερ με το "Καληνύχτα" - Τι είπε στο Cyclades24.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας

Είναι δεδομένο ότι στις περιοχές οι οποίες διαθέτουν λιμενικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Ερμούπολη, Κίνι, Φοίνικας, Μέγας Γιαλός , Αζόλιμνος κ.α.), διαχρονικά έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις και λιμενικά έργα, σε αντίθεση με τις περιοχές που δεν υπάγονται σε αυτό το καθεστώς.