Σύρος: Προβλήματα με τον καθαρισμό Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε μετ’ εμποδίων και με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της πανδημίας του covid19, η οποία διαμορφώνει νέες συνθήκες λειτουργίας σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα προβλήματα. Στην Σύρο, ήδη εντοπίζεται ένα σημαντικό ζήτημα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία το οποίο έχει να κάνει με τον καθαρισμό τους.

Μπορεί οι προσλήψεις σχολικών καθαριστριών να έγιναν πριν την έναρξη της φετινής χρονιάς, ωστόσο, παρουσιάζεται πρόβλημα λόγω αλλαγής προγράμματος εργασιών και ωραρίου.

Οι υποχρεώσεις των καθαριστριών είναι αισθητά αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω των απαιτήσεων που προκύπτουν από τον covid19. Προφανώς, ο αριθμός τους θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερος για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών. Παράλληλα, το ωράριό τους έχει αλλάξει και σχολούν στις 3 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μην καθαρίζονται οι αίθουσες που λειτουργούν ολοήμερα τμήμα τα οποία ολοκληρώνουν τα μαθήματα στις 4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πρόσκληση συμμετοχής στο Συριανό Καρναβάλι 2017

Έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα νέα δεδομένα, έχουν δημιουργήσει προβλήματα με την καθαριότητα των σχολείων  τα οποία προκαλούν ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Από πλευράς Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αναζητείται λύση στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα παρατηρείται σε πολλές περιοχές της χώρας.