Σύρος: Προσκύνημα ασθενών και ηλικιωμένων στην Παναγία Φανερωμένη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η ημέρα  του προσκυνήματος των ασθενών και ηλικιωμένων στη διάρκεια του οκταημέρου  προσευχής για τη γιορτή της Παναγίας Φανερωμένης, είναι πάντοτε μια ιδιαίτερη στιγμή  για την τοπική εκκλησία.

Η Παναγία Φανερωμένη, που με την φιλεύσπλαχνη αγάπη της και την παρηγορητική  της παρουσία ενισχύει  με κουράγιο και υπομονή όλους εκείνους που καταφεύγουν στη μεσιτεία της, ιδιαίτερα σε στιγμές πόνου και δοκιμασίας, είναι η  Μητέρα στην οποία ο Κύριος, όταν βρισκόταν πάνω στο σταυρό, εμπιστεύτηκε όλους εμάς!

Χτες το απόγευμα, στη γεμάτη από πιστούς πλατεία του ιερού προσκυνήματος, ο Σεβασμιότατος επίσκοπος Πέτρος, πλαισιωμένος από τους ιερείς  π.Αντώνιο  Βουτσίνο Βικάριο της επισκοπής, π.Πέτρο Πρίντεζη εφημέριο  ενορίας Αγίου Πέτρου, π.Ιωσήφ Πρίντεζη, εφημέριο  ενοριών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σεβαστιανού και π.Νίκο Ρούσσο, λειτουργό του προσκυνήματος, τέλεσε τη θεία Λειτουργία  για όλους τους παρόντες αλλά και για όλους τους ασθενείς και ηλικιωμένους  που δεν μπόρεσαν να βρίσκονται εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τροποποιούνται οι ημερομηνίες εισαγωγής στις Ακαδημίες Ε.Ν.

Η  σκέψη  και  η φροντίδα για όσους υποφέρουν, γι’ αυτούς που είναι μόνοι ή ανήμποροι εκδηλώνεται πρώτα απ΄όλα με την προσευχή  μας και μετά με την έμπρακτη συμπαράστασή μας, που κάνει ζωντανή την παρουσία του  Θεού  δίπλα τους, απαλύνοντας τον πόνο και το άγχος και στηρίζοντας την ελπίδα τους. Ας  μην το ξεχνούμε ποτέ αυτό.

«Η εκκλησία αγκαλιάζει με στοργή και αγάπη όλους τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους, προσπαθεί να τους συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο, δείχνοντας σεβασμό και εκτίμηση για την κατάστασή τους» είπε ο  Σεβασμιότατος Πέτρος, στο κήρυγμά του και κάλεσε όλους να παραμένουν αφοσιωμένοι και πιστοί στην ουράνια μητέρα μας, της Παναγία.