Σύρος: Η γιορτή της Παναγίας των Κυνηγών στο Μάννα (φωτο)

Η ετήσια γιορτή της Παναγίας «των κυνηγών», στην ειδυλλιακή περιοχή «Πότισμα», στο Μάννα της Σύρου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.

Της θρησκευτικής τελετής ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ευσταθίου, προστάτη των κυνηγών, με την παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα, Αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του προέδρου της Κοινότητας Μάννα, Γιάννη Μαραγκού, του προέδρου και των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου και αρκετών πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ορμώμενος από τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, αναφέρθηκε στη σωστή αξιολόγηση των πραγμάτων στη ζωή μας, ώστε να μη χάνουμε την αληθινή ζωή και την ψυχή μας, χωρίς την οποία όλα χάνουν την αξία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συνάντηση Λεονταρίτη με το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου

Συνεχάρη τον Κυνηγετικό Σύλλογο για την αγάπη και τη μέριμνά του προς το ιερό Παρεκκλήσιο και αναφερόμενος στο κυνήγι, υπενθύμισε την υποχρέωση όλων να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον και τα ζώα, τα οποία προσέφερε ο Θεός στον άνθρωπο, άλλα για συντροφιά και άλλα για την επιβίωσή του.