Γιώργος Λεονταρίτης: “Στο νομοθετικό πλαίσιο οφείλεται το πρόβλημα της μεταφοράς παιδιών του νηπιαγωγείου”

Το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών στα νησιά είναι χρόνιο και κατά την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου κάνει ξανά την εμφάνισή του. Στην Σύρο, το συγκεκριμένο ζήτημα επικεντρώνεται κυρίως στην αδυναμία μεταφοράς των μαθητών νηπιαγωγείων, για το οποίο αρκετοί γονείς παιδιών έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν να βρεθεί λύση.

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες των γονέων, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης εξέδωσε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει καλύψει τη συντριπτική πλειοψηφία των αναγκών για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία, διευκρινίζοντας ότι το πρόβλημα της μεταφοράς των νηπίων οφείλεται στη μη πρόβλεψή του από τη νομοθεσία, για την οποία η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ζητά τη διαφοροποίησή της για τις νησιωτικές περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επέστρεψε στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια το Hellenic Highspeed με νέα χρώματα και σινιάλα

Η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων αναφέρει:

Με αφορμή  σημερινό δημοσίευμα  που αφορά στη διαμαρτυρία γονέων για τη μεταφορά μαθητών προς τα νηπιαγωγεία της Ποσειδωνίας, της Άνω Σύρου και του Φοίνικα,  μετά τη συνάντησή τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, παρουσία του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστου Καφτηράνη και υπηρεσιακών παραγόντων, γίνονται γνωστά τα εξής:

Ευθύνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτελεί η διεκπεραίωση του μεταφορικού έργου και η πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας που το διέπει. Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια έχει καταστεί δυνατή η μεταφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας της μαθητικής κοινότητας.