Πρώτα η Σύρος: “Καλή πρόοδο, δύναμη και υγεία σε όλους τους μαθητές”

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε  να ευχηθούμε  μέσα από την καρδιά μας, σε όλους  τους μαθητές  της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , καλή πρόοδο , δύναμη και υγεία.

Μια νέα αφετηρία προσδοκιών, στόχων αλλά και προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή σηματοδοτούνται πάντα, με την  έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι, στο σχολείο προσφέρεται η γνώση, καλλιεργείται παράλληλα το ήθος και τίθενται οι βάσεις των αρχών και των αξιών που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα ολοκληρωμένο πολίτη.

Το μέλλον της Σύρου στηρίζεται στα παιδιά και το σχολείο αποτελεί βασικό πυλώνα για τη διαμόρφωση σωστών πολιτών, ανθρώπων με ευαισθησίες, δυναμικότητα και με ανεπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου. Σε αυτούς τους πολίτες εναποθέτουμε την ελπίδα μας για το μέλλον του νησιού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ζητούν την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου στον Φοίνικα - Αίτημα από Κοινότητα και επιχειρηματίες

Είναι δεδομένο ότι, η περίοδος που διανύει η χώρα μας είναι δύσκολη. Η πανδημία και οι οικονομικές συγκυρίες έχουν αλλάξει το τοπίο σε πολλούς τομείς.

‘Ολοι μας,  οφείλουμε να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία με έργα και δράσεις .Οφείλουμε να έχουμε τα καλύτερα Δημόσια σχολεία. Με σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, πράσινες στέγες, αθλητικές υποδομές και κυρίως να δημιουργήσουμε την ψηφιακή τάξη.

Συνοδοιπόροι των παιδιών μας οι εκπαιδευτικοί, τους οποίους  συγχαίρουμε, που παρέχουν αυτό το τόσο σημαντικό έργο και να εκφράσουμε  τις ευχές μας  για καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά. Στους γονείς να ευχηθούμε  καλή δύναμη, καθώς ξέρουμε όλοι μας ότι καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Καστελόριζο: Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη

Οι μαθητές , οι  εκπαιδευτικοί , οι  γονείς αλλά και οι κηδεμόνες, σε αυτή τη νέα , δύσκολη αλλά και συνάμα συναρπαστική πορεία για γνώση και μόρφωση ,ευχόμαστε να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη , υπομονή ,πίστη αλλά και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους.

Ιδιαίτερες ευχές στα «πρωτάκια» μας, που κάνουν φέτος τα πρώτα τους βήματα στη μάθηση και οφείλουμε όλοι να αγκαλιάσουμε και να υποδεχθούμε με κατανόηση. Για τους τελειόφοιτους του Λυκείου που φέτος θα δώσουν την πρώτη τους μεγάλη μάχη για την είσοδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ευχόμαστε καλή επιτυχία, με οργανωτικότητα, σύνεση και προγραμματισμό για την επίτευξη των στόχων τους.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επίσκεψη των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου στα Ναυπηγεία του Νεωρίου

     ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

        «ΠΡΩΤΑ Η ΣΥΡΟΣ»