Παρεγράφησαν οι πειθαρχικές ευθύνες του Χαράλαμπου Κόκκινου

Με απόφαση που εξέδωσε το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά, διαπιστώθηκε η παραγραφή λόγω παρέλευσης πενταετίας της υπόθεσης με κατηγορούμενο για εξακολουθητική απάτη τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.

Το πειθαρχικό σκέλος της υποθέσεως εξετάστηκε, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ενώ εκκρεμεί η έφεση του τελευταίου κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία κηρύχθηκε ένοχος εξακολουθητικής απάτης εις βάρος της εταιρείας «Ενεργειακή ΑΕ» και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία διευκρίνισε ότι η περιουσιακή ζημία που υπέστη από τις 30 περιπτώσεις του κατηγορητηρίου είναι 3.959,44€, μείον τα ποσά των 70 και 82 €, που επέστρεψε ο κ. Κόκκινος, άρα τελικώς 3807,44 €, τα οποία ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αποτρεπτικό για επενδύσεις το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια. Απογοήτευση του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου

Υποστήριξε παραπέρα ότι η μηνυτήρια αναφορά είχε υποβληθεί τόσο για λογαριασμό της εταιρείας όσο και για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οπότε στην προανάκριση είχε αναφερθεί το συνολικό ποσό που αφορούσε και στους δύο φορείς, ενώ το υπό κρίση κατηγορητήριο φέρει ως “παθούσα” μόνο την εταιρεία.

Στην διαδικασία ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου ο κ. Κόκκινος αυτοπροσώπως αλλά και δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή υπέβαλε ένσταση παραγραφής υποστηρίζοντας ότι το πειθαρχικό αδίκημα για το οποίο λογοδοτεί έχει υποπέσει σε παραγραφή από την 14η Ιουνίου 2020 αφού η τελευταία πράξη που του αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε ακριβώς πέντε έτη ενωρίτερα. Πέραν τούτου αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Το έγκλημα κατά της ναυτικής μας παράδοσης πρέπει να σταματήσει. Αυτά τα καΐκια είναι η ψυχή του Αιγαίου»

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο πράγματι διεπίστωσε την παραγραφή των πειθαρχικών αδικημάτων που του καταλογίζονται.

dimokratiki.gr