Ο Γεώργιος Δ. Αλτουβάς ο νέος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας

Με ιδιαίτερη χαρά και πνευματική αγαλλίαση η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας και το Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης αναγγέλλουν την εκλογή του νέου Ποιμενάρχη τους.

Ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος, αποδεχόμενος, σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της Καθολικής Εκκλησίας, την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη Σπιτέρη, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, ονόμασε τον γεννημένο το 1973, πανοσιολογιότατο με καταγωγή απο τη Σύρο, Γεώργιο Δ. Αλτουβά, του Εφημεριακού Κλήρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, νέο Αρχιεπίσκοπο.

Πεπεισμένοι ότι η προσωπικότητα του εγγυάται την επιτυχία της υψηλής αποστολής του, ευχόμεθα ο Θεός να τον ενισχύει, ώστε να ευοδωθεί το έργο του.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία και ενθρόνιση του εψηφισμένου νέου Αρχιεπισκόπου θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

kerkyrasimera.gr

 

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟ 

«Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου»

Προς τους ιερείς, μοναχούς, μοναχές και τους  πιστούς
της Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας
και του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης.

Αγαπητοί μου,

Μετά από τόσες φήμες, τόση περιέργεια, επιτέλους γνωρίζουμε το όνομα εκείνου, τον οποίο ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος, διάλεξε ως αντικαταστάτη μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Άγιο Πατέρα με τον οποίο, όλοι εμείς είμαστε σε κοινωνία, για το νέο εκλεγμένο Επίσκοπο μας. Ταυτόχρονα θέλω να απευθύνω ένα θερμό χαιρετισμό στον γεννηθέντα το 1973 Π. Γεώργιο Αλτουβά, ιερέα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με μεγάλο ποιμαντικό ζήλο και πείρα και να τον διαβεβαιώσω πως όλοι, κλήρος και λαός θα τον δεχθούμε με αγάπη και θα είναι δεδομένη η συνεργασία μας και η εγγύτητά μας προς αυτόν.

Επειδή, όμως, κάθε αλλαγή φέρνει και μερικές αναστατώσεις, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονική μας πορεία, επιθυμώ να σας παρακαλέσω όλους, να συνοδέψουμε αυτήν την αλλαγή με τις προσευχές μας, με την καλή μας θέληση, με την αλληλεγγύη μας. Η αγάπη για την Εκκλησία φανερώνεται και εκδηλώνεται κυρίως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Απόστολος Παύλος στην Α’ Επιστολή προς τους Κορινθίους (12, 4-12), αναφέρεται στην Εκκλησία στην οποία υπάρχουν: «ποικιλία χαρισμάτων, αλλά το ίδιο Πνεύμα. Και ποικιλία διακονιών υπάρχει, αλλά ο ίδιος ο Κύριος» (12, 4-5). Είμαι βέβαιος πως ο νέος εκλεγμένος Επίσκοπος μας, θα εμπλουτίσει τις δύο εκκλησιαστικές μας  επαρχίες με τα χαρίσματα που του έχει παραχωρήσει ο Κύριος για το καλό της Εκκλησίας και ταυτόχρονα, σε κοινωνία με όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα, θα είναι σημείο και αναφορά ενότητας. Το νεαρό της ηλικίας του θα αποτελέσει έναν ακόμη παράγοντα που, σε συνεργασία με όλους και κυρίως με τους ιερείς, θα αποτελέσει κάτι το καινούργιο και το ωραίο για τις δύο τοπικές μας Εκκλησίες.

Τελειώνω αυτόν το χαιρετισμό με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου προς τους χριστιανούς της Θεσσαλονίκης: «Σας παρακαλούμε, αδελφοί, να εκτιμάτε όσους κοπιάζουν ανάμεσά σας και όσους στο όνομα του Κυρίου είναι προϊστάμενοί σας και σας νουθετούν: για το έργο που έχουν να τους περιβάλλετε με πολλή τιμή και αγάπη. Να έχετε ειρήνη μεταξύ σας» (Α’ Θεσ. 5, 12-13).

† Ιωάννης Σπιτέρης