Ξενοκώστας – ONEX: Νεώριο, Ελευσίνα και στο βάθος… Σκαραμαγκάς;

Η ΟΝΕX και ο Πάνος Ξενοκώστας ήδη έχουν εξαγοράσει και πλήρως εξυγιάνει το ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και φήμες από το οικονομικό ρεπορτάζ, ο Όμιλος ΟNEX είναι πιθανό να διεκδικήσει και το ναυπηγείο του Σκαραμαγκά, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Για την ώρα όλοι οι υποψήφιοι διεκδικητές του Σκαραμαγκά, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, βρίσκονται στην αφετηρία. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης,  ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ενώ προανάγγειλε και την απόκτηση τεσσάρων φρεγατών, χωρίς να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Ξενοκώστας, όταν πρωτοεμφανίσθηκε και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για να εμπλακεί με τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, είχε παρουσιάσει ως όραμά του τη δημιουργία μιας μεγάλης αλυσίδας ναυπηγείων παγκόσμιας δυναμικής, τα οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Στο άμεσο μέλλον θα φανεί αν θα επιχειρήσει να κάνει πραγματικότητα αυτό το όραμα.