Νάξος: Γέμισε με νεογέννητα χελωνάκια η παραλία του Αγίου Γεωργίου!

“ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ” ήταν το μήνυμα που λάβαμε χθες το βράδυ.

Σπεύσαμε άμεσα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου όπου όντως δεκάδες χελωνάκια περιφέρονταν στο δρόμο και στην παραλία αποπροσανατολισμένα λόγω του έντονου φωτισμού.

Με την βοήθεια αρκετών παιδιών, που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή και προσπαθούσαν να τα μαζέψουν, βοηθήσαμε τα νεογέννητα χελωνάκια να βρουν τον δρόμο τους προς την θάλασσα.

Πάντα με την πολύτιμη και σημαντική βοήθεια των παιδιών, καταφέραμε αργότερα να εντοπίσουμε την φωλιά, την οποία περιφράξαμε και κατασκευάσαμε ένα διάδρομο ασφαλείας, ώστε τα επόμενα μικρά να βρουν εύκολα και με ασφάλεια τον δρόμο τους.
Η περισυλλογή κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς συνεχώς βρίσκαμε χελωνάκια σε διάφορα σημεία. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά που βοήθησαν με τόση προθυμία σε αυτό και ευχόμαστε τα επόμενα χελωνάκια να βρουν εύκολα τον δρόμο τους χωρίς να ταλαιπωρηθούν …


Να σημειώσουμε οτι στις 28 Ιουλίου (200) μέτρα βορειότερα στην ίδια παραλία, θαλάσσια χελώνα είχε επιχειρήσει να γεννήσει, αλλά τρομοκρατήθηκε από περαστικούς και προφανώς επέστρεψε και τα κατάφερε …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αεροδρόμιο Σαντορίνης: Έξωση στους πυροσβέστες και από τα κοντέινερ