“Να καλυφθούν άμεσα τα 465 λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα”

Κόκκινος: "Να καλυφθούν άμεσα τα 465 λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών και να θωρακιστούν υγειονομικά οι σχολικές μονάδες στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες"

“Να καλυφθούν άμεσα τα 465 λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα”

Με αφορμή την πρόσφατη έναρξη της σχολικής χρονιάς και έχοντας τα δεδομένα της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης επισημαίνουμε τα εξής:

-Υπάρχουν ακόμα 278 λειτουργικά κενά Εκπαιδευτικών στην Β’θμια Εκπαίδευση και 187 στην Α’θμια, στη Γενική και Ειδική Αγωγή στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τα κενά είναι έντονα στην Α’θμια Εκπαιδευση στις ειδικότητες και στην παράλληλη στήριξη .

-Δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός καθαριστριών για τις σχολικές μονάδες και είναι έτσι αδύνατο να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του covid/19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Είναι απαραίτητο να αυξηθούν τα κονδύλια και ο χρόνος εργασίας τους να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας υγειας των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έκτακτη κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για τις αλλαγές στον "Καλλικράτη"

-Η απουσία ανέγερσης σχολικών κτιρίων τα τελευταία χρόνια (και κατ’ επέκταση αιθουσών διδασκαλίας…), εντείνει τα προβλήματα αντιμετώπισης της πανδημίας όπου υπάρχουν πολυπληθή τμήματα και λειτουργεί συγχρόνως αντιπαιδαγωγικά!

-Δεν εφαρμόστηκε – λόγω έλλειψης υποδομών – και εφέτος σε πολλά από τα νησιά μας η λειτουργία της προσχολικής αγωγής.

Το δημόσιο σχολείο λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών. Ευχόμαστε να έχουν δύναμη και υγεία οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς και να συνεργάζονται διαρκώς σε αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά.

Συνεργασία και άμεσες ενέργειες απαιτούνται και από τα αρμόδια Υπουργεία (με πρώτο το Υπουργείο Παιδείας) και την ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που θέσαμε και να υπάρχει και να υλοποιηθεί ο απαραίτητος σχεδιασμός για το μέλλον της εκπαίδευσης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Ρεσιτάλ φαντασιοπληξίας για λίγα λεπτά τζάμπα δημοσιότητας"

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε… όμως απαιτούνται πολλά για να ολοκληρωθεί!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής του Συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”
Περιφερειακός Σύμβουλος Ρόδου-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.