“Λιχουδιές σε Βαζάκια και άλλες Ιστορίες Γαστρονομίας”

Σεμινάριο στη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης με θέμα "Λιχουδιές σε Βαζάκια και άλλες Ιστορίες Γαστρονομίας"

“Λιχουδιές σε Βαζάκια και άλλες Ιστορίες Γαστρονομίας”

Εισηγήτρια: Χαρά Γιαννακοπούλου (συγγραφέας, μεταφράστρια, μαγείρισσα)

Συναντήσεις: 2 ώρες την εβδομάδα (καθημερινές ή Σαββατοκύριακα)

Ένα σεμινάριο πρακτικό, βιωματικό και θεωρητικό με σκοπό την έρευνα, τη συζήτηση και την ανταλλαγή σε θέματα γύρω από την έννοια της συντήρησης τροφίμων, της γαστρονομίας, της φιλοξενίας και της διατροφής.

Ενδεικτικές θεματικές

Τρόποι συντήρησης πρώτων υλών από τις εποχές που δεν υπήρχαν τα ψυγεία – λιχουδιές σε βαζάκια.

Βότανα και μπαχαρικά, βρώσιμες πρώτες ύλες, συγκομιδή και εποχικότητα

Γαστρονομία και Φιλοξενία: Συνήθειες, τάσεις, εποχές, μόδες.

Η δική μου Κουζίνα. Οργάνωση της προσωπικής μου κουζίνας σύμφωνα με τις ανάγκες μου.

Μενού. Τεχνικές κατασκευή μενού για διαφορετικές περιστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Άρωμα Παράδοσης»: Την Κυριακή 30/10 η πρώτη συνάντηση για τους νέους μαθητές χορού

Οδηγοί γαστρονομίας μέσα στους αιώνες. Πηγές και έρευνα

Τεχνικές καταγραφής συνταγώνΔημιουργική Γραφή για Μαγείρους: Το προσωπικό μου Συνταγολόγιο

Η γαστρονομία μέσα από τη Λογοτεχνία. Από τον Ροΐδη στο αστυνομικό μυθιστόρημα και από την Καλαβρία έως τη …Μαφία.

Γαστρονομικά Δώρα. Εργαστήριο γαστρονομικών δώρων για να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.

Καλλυντικά και καθαριστικά με πρώτες ύλες από την κουζίνα

Επισκέψεις χώρων ενδιαφέροντος και συναντήσεις εκτός Βαρδακείου (όσο είναι δυνατόν και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα!)