Κυκλάδες: Στο 0,80 ο δείκτης μεταδοτικότητας του covid19 – Αναλυτικός πίνακας ανά νομό

Στο 0,80 βρίσκεται ο δείκτης μεταδοτικότητας του covid-19 στο νομό Κυκλάδων, σύμφωνα με στατιστική μελέτη του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού του Ε.Μ.Π. Νίκου Καρδούλα.

Στη μελέτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα στοιχεία που αφορούν περιστατικά κορωνοϊού, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί από τον ΕΟΔΥ από την 1η Ιουλίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο δείκτης Rt στην Ελλάδα στις 9 Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι είναι 0.95, γεγονός που σημαίνει ότι η επιδημία διατηρείται, ενώ διαπιστώνεται ότι ο Rt έχει υπερβεί και την τιμή του στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται σε πίνακα το σύνολο των εγχώριων κρουσμάτων, τα εγχώρια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt ανά Νομό της χώρας μας, στο χρονικό διάστημα των 71 ημερών της παρούσας μελέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα νησιά στις 17 Οκτώβρη

Όπως φαίνεται ο νομός Τρικάλων έχει τη μεγαλύτερη δυναμική στη μετάδοση του κορωνοϊού με δείκτη Rt 2,41 και ακολουθούν ο νομός Φθιώτιδας με 1,98, ο νομός Βοιωτίας με 1,73 και ο νομός Λέσβου με 1,66. Είναι εντυπωσιακό πως ο νομός Αττικής βρίσκεται πολύ χαμηλά, μόλις στην 31η θέση με δείκτη κάτω από τη μονάδα και συγκεκριμένα 0,96.

Στις Κυκλάδες, ο δείκτης μεταδοτικότητας διατηρήθηκε σε αρκετά καλό επίπεδο με δεδομένο ότι το διάστημα της παρούσας μελέτης αποτέλεσε και την περίοδο της φετινής τουριστικής σεζόν, κατά την οποία ο πληθυσμός των νησιών αυξήθηκε σημαντικά.

Εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες, ο δείκτης μεταδοτικότητας στις Κυκλάδες θα είναι χαμηλότερος όσο περισσότερο πλησιάζουμε προς τη χειμερινή περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πρωτοχρονιάτικος ... σεισμός στη Νάξο