Κυκλάδες: Πότε θα προμηθευτούν μάσκες τα σχολεία

Στο παρά πέντε πριν από το πρώτο κουδούνι το οποίο θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να φτάσουν οι μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία της χώρας, κάτι το οποίο θα ισχύσει και για το νομό Κυκλάδων.

Μόλις χθες Τρίτη, ξεκίνησε -μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του σχετικού διαγωνισμού- η παραγωγή μασκών, τις οποίες θα προμηθευτούν όλα τα σχολεία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου -ο οποίος είναι και ο φορέας που διενήργησε το σχετικό διαγωνισμό- «η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου και η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ, δείχνει πως όλες οι διαδικασίες, παρότι έγιναν μέσα σε χρόνο ρεκόρ, δεν στερήθηκαν διαφάνειας και νομιμότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τρεις συλλήψεις στο αεροδρόμιο Θήρας

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου, η ΚΕΔΕ προχωρά άμεσα «στην υπογραφή συμβάσεων με τους προσωρινούς αναδόχους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη αρχίσει την παραγωγή των μασκών».

Πρόσθσε επίσης, ότι «τις επόμενες ημέρες, όλοι οι Δήμοι της χώρας θα κληθούν (ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε κάποιες περιπτώσεις) να εργαστούν έτσι ώστε το πρωί της Δευτέρας να βρει τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα για την έναρξη μιας ασφαλούς σχολικής χρονιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποστολή των μασκών στα σχολεία των Κυκλάδων αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών αυτής της εβδομάδος, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στόχος είναι να γίνει εγκαίρως η προμήθεια των μασκών σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου νησιού ή χωριού, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η φετινή περίοδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Και δεύτερο ταχύπλοο Καταμαράν των Μινωικών στις Κυκλάδες;

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι μάσκες θα είναι μονόχρωμες και βαμβακερές. Στα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm, ενώ στα παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου και στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm.