Κυκλάδες: Παύση λειτουργίας και παραίτηση προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Σύντομη φαίνεται πως ήταν η περίοδος λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων. Σύμφωνα με επιστολή Κώστα Βασιλάκη, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου, ο Φορέας οδηγείται σε ουσιαστική παύση λειτουργίας μιας και δεν υπάρχει πρόθεση χρηματοδότησής του, ενώ τα αιτήματα για στελέχωσή του δεν έγιναν αποδεκτά.

Ο κ. Βασιλάκης, στην επιστολή του κατέθεσε την παραίτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Με επιστολή που σας απεύθυνα στις 12/12/2019, σας κοινοποιούσα  την έκθεση πεπραγμένων του νεοσύστατου ΦΔΠΠ Κυκλάδων και σας επεσήμανα τη δημιουργία συνθηκών οικονομικής ασφυξίας, από την πολιτική του Υπουργείου σας, και τον κίνδυνο να οδηγηθεί ο φορέας διαχείρισης σε παύση λειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ομιλία του Φ. Φόρτωμα: «Ο αναπτυξιακός νόμος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ελλάδα και τα νησιά» (βίντεο)

Δυστυχώς, ο εγκεκριμένος από τον Φορέα προϋπολογισμός για το 2019, που είχε υποβληθεί εγκαίρως στις αρμόδιες υπηρεσίες και που η αναγκαία πίστωση μεταφέρθηκε από το ΓΛΚ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου, δεν δόθηκε ποτέ στον Φορέα και ο εγκεκριμένος από τον Φορέα προϋπολογισμός του 2020 δεν συμπεριελήφθη από εσάς στον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον, παρά τη διατύπωση, εκ μέρους μας, σχετικού αιτήματος για την έκδοση ΠΥΣ για την πρόσληψη 5 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που προβλέπονται στον εγκεκριμένο και δημοσιευμένο σε ΦΕΚ Κανονισμό του Φορέα, δεν έχει προχωρήσει καμμιά διαδικασία, και δεν έχουμε πάρει ποτέ απάντηση, ενώ έληξαν και δεν ανανεώθηκαν, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας, οι συμβάσεις των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Mykonos Secret": Το πρώτο διαδικτυακό ριάλιτι που δημιούργησε Ελληνίδα παρουσιάστρια (βίντεο)

Έτσι, σε λίγους μόνο μήνες από τότε που αναλάβατε το χαρτοφυλάκιό σας, ο φορέας αποστερήθηκε από τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία, οικονομικούς πόρους και στερήθηκε το έμψυχο δυναμικό του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ουσιαστική παύση λειτουργίας.

Το γεγονός αυτό με αναγκάζει να θέσω την παραίτηση μου στη διάθεσή σας από Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων, καθώς η συνείδησή μου δεν επιτρέπει με την συμμετοχή μου να χρησιμοποιούμαι ως άλλοθι, σε πολιτικές υποβάθμισης της προστασίας των περιοχών Natura στις Κυκλάδες.

Με εκτίμηση,

Κώστας Βασιλάκης

Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων