Κορονοϊός: Τόσα άτομα επιτρέπεται να κάθονται σε ένα τραπέζι σε καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια

Μπορεί πολλοί να γνωρίζουν τα μέτρα που «τρέχουν» από τη Δευτέρα για περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται, ειδικά της τελευταίες καλές μέρες που διανύουμε, πόσα άτομα επιτρέπονται ανά τραπέζι σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ στην Αττική.

Ήδη από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει ανακοινωθεί νέος περιορισμός για ταβέρνες και εστιατόρια για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική.Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, μέχρι και σήμερα επιτρέπονται 6 άτομα ανά τραπέζι σε ταβέρνες και καφετέριες.

Μάλιστα, αναστέλλεται η λειτουργία για 14 μέρες στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική, μέτρο που αναμένεται πιθανότατα να παραταθεί τις επόμενες μέρες.

Πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ισχύουν από Δευτέρα 21/9 και για δύο εβδομάδες έως τις 4 Οκτωβρίου στην επιδημιολογικά επιβαρυμένη Αττική.

Τα νέα μέτρα, αφορούν στις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων και την προτίμηση της τηλεργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κλίση, λόγω εισροής υδάτων, στο παροπλισμένο πλοίο «Πηνελόπη Α»

Τα μέτρα όπως ανακοινώθηκαν την προηγούνη παρασκευή και ισχύουν από την Δευτέρα 21/9 είναι:

-Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

–Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.

–Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.

–Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.

taverna611

–Συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός στις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με ΜΜΜ.

-Επιπλέον για την Αττική, αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Παρατάθηκε η δρομολόγηση του Andros Jet στην Σαμοθράκη

–Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

–Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για τον δημόσιο τομέα, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί.

–Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 κύματα.

dikaiologitika.gr