Κορωνοϊός: Θετικό στο πρώτο τεστ και αρνητικό στο δεύτερο για το 7χρονο κορίτσι από το τροχαίο στη Νάξο!

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είναι δισωληνωμένο το 7χρονο παιδί – Το περασμένο Σάββατο επέβαινε σε αμάξι που οδηγούσε ο πατέρας της στη Νάξο και το οποίο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της μητέρας.

Πρόκειται για μοναδικό άτομο ηλικίας 0-17 ετών στην Ελλάδα, το οποίο είναι διασωληνωμένο στη χώρα μας αυτή την περίοδο.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, η διασωλήνωση έγινε προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρές κακώσεις που υπέστη το παιδί, το περασμένο Σάββατο μετά το τραγικό δυστύχημα.

Ωστόσο, για την εισαγωγή στη ΜΕΘ του παιδιατρικού νοσοκομείου οπως και για όλες τις ΜΕΘ αποτελούσε προϋπόθεση ο έλεγχος για κορωνοϊό. Το πρώτο τεστ που έγινε στο βαριά τραυματισμένο παιδί έδειξε πως ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ που έγιναν γνωστά σήμερα, έδειξαν ότι το κορίτσι είναι τελικά αρνητικό. Πολύ πιθανό να διενεργηθεί και τρίτο τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Καταθέσεις: Επιδρομή της εφορίας στους λογαριασμούς – Τι πρέπει να κάνετε

Η διενέργεια ελέγχου για κορωνοϊό πριν από την εισαγωγή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπως και πριν από τις χειρουργικές επεμβάσεις αποτελεί πλέον κανόνας του πρωτοκόλλου στα νοσοκομεία, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία όλων των ασθενών και του προσωπικού που θα “εκτεθούν” σε τυχόν θετικό στον κορωνοϊό άτομο αλλά και η καλύτερη διαχείριση του ίδιου του ασθενή σε περίπτωση που είναι θετικός.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ανακοινώθηκαν τρία κρούσματα covid19 στην περιφερειακή ενότητα Νάξου.