Καταγγελία μητέρας για έλλειψη σχολικού νοσηλευτή στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης-Μάννα

Στην καταγγελία έλλειψης σχολικού νοσηλευτή, προχώρησε στον «CYCLADES24», η Κοροτζίδου Νάνσυ, μητέρα παιδιού που πηγαίνει στην 3η δημοτικού. Σύμφωνα με την ίδια, αν και υπάρχουν δύο μαθητές σήμερα στο σχολείο, που χρειάζονται σχολικό νοσηλευτή, παρόλα αυτά σήμερα στο σχολείο δεν υπάρχει.

Η έλλειψη σχολικών νοσηλευτών εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές με Διαβήτη! Πολλά προβλήματα αναμένονται να δημιουργηθούν από τη μη έγκαιρη τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία που φοιτούν παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς τα παιδιά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν από μόνα τους το βαρύ φορτίο της διαχείρισης του διαβήτη τους και αναγκάζονται οι γονείς να αναλάβουν το ρόλο «σχολικού νοσηλευτή», αφήνοντας την εργασία τους ή όποιες άλλες υποχρεώσεις έχουν, με δυσάρεστες συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Υπό κατάρρευση τα διατηρητέα κτίρια στη Σύρο

Με επώνυμη καταγγελία μητέρα ενός 8χρονου αγοριού με Νεανικό διαβήτη, μας καταγγέλλει οτι στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης-Μάννα, δεν υπάρχει σχολική νοσηλεύτρια.

”Ούτε στην πρώτη αλλά ούτε στην δεύτερη φάση μας έχουν στείλει κάποιον για να αναλάβει την θέση, η οποία έχει έγκριση και με αριθμό πρωτοκόλλου”.

Να σημειωθεί πως στο ίδιο σχολείο υπάρχει άλλη μια περίπτωση παιδιού με διαφορετική διάγνωση, όπου η μητέρα επίσης έχει αιτηθεί σχολική νοσηλευτήρια. Κάτι που σημαίνει οτι υπάρχουν 2 παιδιά τα οποία ανα πάσα ώρα και στιγμή-κατι το οποίο δεν ευχόμαστε- μπορούν να χρειαστούν την σχολική νοσηλεύτρια.

Συνεπώς καθιστά επικίνδυνη την παρουσία των παιδιών στο σχολείο καθώς, δεν μπορεί να επιβάλλει κανένας στο εκπαιδευτικό προσωπικό να αναλάβει την άμεση αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης παρά μόνο να επικοινωνήσει μαζί μας έγκαιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  14 σεισμοί τις τελευταίες 12 ώρες στη Σαντορίνη

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι οτι το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και η Διευθύντρια του σχολείου είναι δίπλα στους γονείς μας κάθε τους βήμα.

Επιτέλους οι γονείς ας στέλνουμε τα παιδιά μας με ασφάλεια στα σχολεία. Είμαστε γονείς που απαιτούμε να βρίσκονται σχολικοί νοσηλευτές στο χώρο του σχολείου με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού. Παρακαλώ όπως βοηθήσετε και εσείς με την κοινοποίηση σας. Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μας βοηθήσετε και εσείς με τον τρόπο σας, ανέφερε στο Cyclades24.gr, η μητέρα η οποία δικαιολογημένα βρίσκεται σε αγανάκτηση και αγωνιά κάθε λεπτό όταν το παιδί της βρίσκεται στο σχολείο.