Καταγγελία για έλλειψη σχολικού νοσηλευτή και στο 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης

Επώνυμη καταγγελία από γονέα μαθητή του 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης για έλλειψη σχολικού νοσηλευτή - Οι ενέργειες που έκανε και οι απαντήσεις που πήρε από τους αρμόδιους φορείς

Καταγγελία για έλλειψη σχολικού νοσηλευτή και στο 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης

Σε επώνυμη καταγγελία για την έλλειψη σχολικού νοσηλευτή στο 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης προχώρησε γονέας μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου.

Σε επικοινωνία της με το cyclades24, η μητέρα του μικρού μαθητή αναφέρεται στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί της και το οποίο δεν της επιτρέπει να το στείλει στο σχολείο λόγω της έλλειψης σχολικού νοσηλευτή.

Όπως αναφέρει, ήρθε σε επικοινωνία τόσο με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και με το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο οι απαντήσεις που έλαβε κάθε άλλο παρά πειστικές ήταν, καθώς της είπαν ότι “κάποια στιγμή” θα βγει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης, ενώ δεν της έδωσαν σαφή απάντηση ποιος θα έχει την ευθύνη αν μέχρι να καλυφθεί η θέση συμβεί κάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σύρος, πιο βροχερή και απο το Λονδίνο - Πόσα χιλιοστά βροχής κατέγραψαν τα βροχόμετρα (Μέχρι στιγμής)

Αναλυτικά η επιστολή:

Ονομάζομαι Κοντογιάννη Χαρούλα και είμαι η μητέρα του μαθητή Νίκου Γιαννακόπουλου και θέλω να κάνω επώνυμη καταγγελία και εγώ για την έλλειψη σχολικού νοσηλευτή στο 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης.

Το παιδάκι μου έχει αλλεργία άμεσου τύπου (αναφυλαξία) στα γαλακτοκομικά (πρωτεΐνη γάλακτος) και άσθμα και ενώ έχει εγκριθεί σχολικός νοσηλευτής δεν έχει προσληφθεί κανένας.

Εγώ σαν γονιός επειδή φοβάμαι, το παιδί δεν το στέλνω στο σχολείο, άλλα πόσο θα συνεχιστεί όλο αυτό… Πάρα τις καλές σχέσεις με τις δασκάλες και την καλή συνεργασία, είναι απαραίτητη η κάλυψη της θέσης από σχολικό νοσηλευτή.

Μέσα στα πολλά τηλέφωνα που έκανα τόσο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και στο Υπουργείο Παιδείας, η απάντηση ήταν ότι κάποια στιγμή θα στείλουν πρόσκληση ενδιαφέροντος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πάρος: Στην «παραζάλη» του ανεμόβροχου! Ασταμάτητη βροχή και θυελλώδεις άνεμοι στο νησί...(Βίντεο)

Στην ερώτησή μου αν πάθει κάτι το παιδί μου στο σχολείο και δεν υπάρχει σχολικός νοσηλευτής, εγώ από ποιον θα ζητήσω ευθύνες, σαφή απάντηση δεν πήρα…

Όσο λοιπόν δεν υπάρχει στο σχολείο σχολικός νοσηλευτής, εγώ θέλω να ζητήσω να στείλουν επίσημο έγγραφο που να λέει ότι αναλαμβάνει ο υπεύθυνος φορέας ή φυσικό πρόσωπο την ευθύνη για ο,τι και αν συμβεί (αντίδραση από την αλλεργία) στο παιδί μου εντός σχολείου.