Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ «Ινδιάνοι του Αιγαίου»: Τα KIOWA… βάζουν τα «φτερά του πολέμου» στην τελική...

«Ινδιάνοι του Αιγαίου»: Τα KIOWA… βάζουν τα «φτερά του πολέμου» στην τελική φάση της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»

Οι «Ινδιάνοι του Αιγαίου» τα επιθετικά ελικόπτερα αναγνώρισης Kiowa Warriors OH58D, που προμηθεύτηκε η Αεροπορία Στρατού, φόρεσαν τα «φτερά του πολέμου» και η πρώτη φουρνιά των Ελλήνων εκπαιδευμένων πιλότων είναι γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ετοιμάζονται να δώσουν το δυναμικό «παρών» για πρώτη φορά με ελληνικά πληρώματα στην τελική φάση της φετινής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2020» με την χρήση πραγματικών πυρών.

Η εκπαίδευση της πρώτης φουρνιάς των πιλότων της Αεροπορίας Στρατού από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου και ήδη έχει αρχίσει η εκπαίδευση της νέας φουρνιάς των πιλότων της Αεροπορίας Στρατού από τους Έλληνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Άγνωστη Ιστορία της Περιπέτειας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμουπόλεως

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες είναι από πρόσφατη επίσκεψη του enikos.gr στο Στεφανοβίκειο, όπου βρίσκονται και τα 70 ελικόπτερα που έχει παραλάβει η ΑΣ από το απόθεμα των ΗΠΑ έναντι του συμβολικού ποσού των 47 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, υπό τις οδηγίες του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αναμένεται η φετινή τελική φάση της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» να είναι η πιο εντυπωσιακή απ’ όλες τη στιγμή που το σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, από τις αρχές Αυγούστου.

enikos.gr