Η γιορτή της Παναγίας Φανερωμένης στην Σύρο

Μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, κορυφώθηκε ο εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης, χθες το απόγευμα, με το αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στην πλατεία του ιερού Προσκυνήματος, από τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο π.Πέτρο Στεφάνου, τον ιερό  κλήρο και τους  ιερομονάχους  του νησιού, και  τον ιεροκήρυκα π. Γιώργου Παλαμάρη και τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο εορτασμό, μέσα σε συνθήκες υγειονομικής προστασίας, συγκεντρωμένοι, μπροστά στο εικόνισμά της Παναγίας Μητέρας μας, την ικετεύσαμε και ζητήσαμε τη μεσιτεία της στο λατρευτό της Γιο, για να απελευθερώσει τον καθένα μας από τα δικά του  δεσμά.

Ο καλός καιρός ευνόησε για να τελεστούν όλες οι ιεροτελεστίες στην πλατεία  του προσκυνήματος, καθ’ όλο το οκταήμερο, χωρίς να υπολείπονται σε κατάνυξη, σιωπή και ευλάβεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Παγκόσμια διάκριση του Κοκολαντωνάκη και το ευχαριστώ στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου

Στη διάρκεια του χθεσινού πρωϊνού τελέστηκαν τρεις  θείες λειτουργίες, από τους π.Αντώνιο Βουτσίνο και π.Νίκο Ρούσσο η πρώτη, από τον π. Γεώργιο Παλαμάρη η δεύτερη και η τρίτη από τον Σεβασμιότατο επίσκοπο πρώην Σύρου π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, με  τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σύρου κου Δωροθέου Β, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης  κ. Νίκος  Λειβαδάρας, ο αντιδήμαρχος κ. Μηνάς  Αλιφραγκής και ο πρόεδρος Κοινότητας Άνω Σύρου κ. Πέτρος Ραουζαίος.

Ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος π.Πέτρος Στεφάνου, στην ομιλία του τόνισε  πως  ζούμε αναμφισβήτητα  σε μια δύσκολη  εποχή για την ανθρωπότητα. Για εμάς όμως  που πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό, εμείς που ακούμε το Λόγο του, που προσπαθούμε να ζούμε σύμφωνα με το ευαγγέλιο, η ελπίδα δεν μπορεί να λείπει από την καρδιά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έφυγε από κοντά μας η Βενέτα Παλαμάρη

Είναι ο κατάλληλος καιρός να  στρέψουμε το βλέμμα μας στην Παναγία, να ζητήσουμε τη δική  της μεσιτεία και τη χάρη να   μιλά διαρκώς  στην καρδιά μας,  για να μας υπενθυμίζει να ακούμε τα λόγια του Γιου της.

(Η ομιλία του Σεβασμιοτάτου Πέτρου, είναι διαθέσιμη ΕΔΩ).

Στο τέλος της τελετής, ο λειτουργός του προσκυνήματος π. Νικόλαος Ρούσσος, από κοινού με τον π.Αντώνιο Βουτσίνο, διαχειριστή του προσκυνήματος, ευχαρίστησαν εγκάρδια τον ιεροκήρυκα π. Γεώργιο Παλαμάρη, εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής στη Χώρα Νάξου, για την ιδιαίτερη πνευματική συμβολή του στον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης. Ακολούθως ευχαρίστησε τη Δημοτική αρχή καθώς και τους ιδιώτες που πρόσφεραν υπηρεσίες, κόπο αλλά και άνθη, για να κάνουν πιο όμορφη τη γιορτή της Φανερωμένης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τι αναφέρει η αστυνομία για το θάνατο του Δημήτρη Δούλφη κοντά στο γηροκομείο των Ταλάντων

episkopysyrou.gr