Η εκδήλωση του ΚΚΕ Σύρου για την υγεία

Πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Σύρου του ΚΚΕ για την υγεία με σύνθημα «Ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει»

Η εκδήλωση του ΚΚΕ Σύρου για την υγεία

Πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Σύρου του ΚΚΕ για την υγεία με σύνθημα «Ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία του λαού και της νεολαίας, τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να παρθούν και να τηρηθούν στους εργασιακούς χώρους, καθώς και όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφαλή μόρφωση των παιδιών στα σχολεία και το πανεπιστήμιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την κατάσταση που υπάρχει στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, τις εξελίξεις που ακολούθησαν μετά την αλλαγή του μοριακού αναλυτή, την επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τις δυνατότητες, εν μέσω πανδημίας, του μόνου νοσοκομείου που εξυπηρετεί εκτός από τη Σύρο και την πλειοψηφία των περιστατικών όλων των γύρω νησιών.

Επίσης, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του νησιού μετά την επιλογή της κυβέρνησης να μην πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να διασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στις σχολικές μονάδες. Παρεμβάσεις για την κατάσταση στα σχολεία έγιναν από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Τέλος, στη συζήτηση αναδείχθηκαν και τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλείας και τα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχίζει να παίρνει η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία για να καταργήσει κατακτήσεις, εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΣΟΚ στο Νοσοκομείο Σύρου: Σοβαρό περιστατικό βίας