Δέος από το «Γεράκι της Μάλτας» που έδεσε στη Σύρο

Όταν μιλάμε για το «Γεράκι της Μάλτας» δεν εννοούμε το κλασσικότερο φιλμ νουάρ όλων των εποχών από τον πολυβραβευμένο Τζον Χιούστον με τον θρυλικό σούπερ σταρ Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ αλλά μιλάμε για το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος του κόσμου.
 
Πριν από λίγη ώρα το γνωστό MALTESE FALCON yacht, έδεσε στο λιμάνι της Ερμούπολης,  και όπως ήταν αναμενόμενο έκλεψε τις εντυπώσεις. Το «Γεράκι της Μάλτας» (Maltese Falcon), μήκους 88 μέτρων, βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στη Σύρο. Με το επιβλητικό σκαρί του, με τα τρία κατάρτια που αγγίζουν το ύψος ενός 20όροφου κτιρίου, προκαλεί δέος.
 
Το εξωτερικό έχει ξύλινα καταστρώματα, λουστραρισμένες κουπαστές και εξαίσια φινιρισμένες επιφάνειες. Όταν ανοίξουν τα πανιά του θυμίζει έντονα τα ιστιοφόρα που διέσχιζαν τους ωκεανούς στα τέλη του 19ου αιώνα. Στο εσωτερικό του σκάφους ξεχωρίζει το αίθριο, όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι. Στο σαλόνι εκτίθεται ένα πιστό αντίγραφο από τις «ομπρέλες» του εικαστικού Γιώργου Ζογγολόπουλου, το έργο του οποίου έχει εγκατασταθεί στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων το σκάφος διαθέτει γυμναστήριο, home cinema, jet ski!
Το «Maltese Falcon», δηλαδή το «Γεράκι της Μάλτας» έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.
Το υπέροχο σκάφος διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα ενώ τα τρία καταστρώματα του ιστιοφόρου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.
Τα τρία κατάρτια του έχουν ύψος 58 μέτρα, ζυγίζει 1.360 τόνους και είναι το γρηγορότερο και αρτιότερο τεχνολογικά ιστιοφόρο του κόσμου. Μεταφέρει δύο μικρότερα σκάφη, έξι βάρκες και μερικά τζετ σκι. Το πιλοτήριο του είναι υπερσύγχρονο και θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ο πολυεκατομμυριούχος Τομ Πέρκινς, ένας από τους πρώτους χρηματοδότες της Google.
Χτίστηκε από την Perini Navi το 2006 στην Κωνσταντινούπολη , που πωλήθηκε στον σημερινό ιδιοκτήτη της το 2009.
 
Αποδεδειγμένα το πιο γρήγορο ιστιοφόρο
 
Το υπερσύγχρονο σκάφος μάλιστα έχει και διεθνείς διακρίσεις αφού τερμάτισε
πρώτο σε όλους τους αγώνες στο Perini Navy Cup 2018 στο Porto Cervo της Σαρδηνίας , κερδίζοντας και τις τρεις ημέρες των αγώνων την πρώτη θέση.
 
Έτσι, απέσπασε συνολικά 5 κύπελλα: to Corinthian Spirit Winner day 1 (Vhernier trophy ) , το Corinthian SpiritWinner day 2 (bombardier Trophy), το Corinthian Spirit Winner day 3 (Monclear Glenoble) , to Winner of theCorinthian Spirit Class και αναδείχτηκε ο Μεγάλος Νικητής στους αγώνες όλων των τύπων σκαφών “Perini Cup Winner 2018
 
    
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σαντορίνη: Σπείρα κακοποιών είχε... ρημάξει ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα