Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου στην Σύρο: “Το σχέδιο θα καλύψει όλα τα νησιά”

Η πρώτη Γενική Συνέλευση (μετά την αρχική ιδρυτική) του νεοϊδρυθέντος ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στην Σύρο.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας στις 13:00 είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας ΟΤΑ με την με την επωνυμία: “Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμικός Φορέας Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία» με θέμα την ψήφιση σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2020.

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ είναι ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, γραμματέας ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και μέλη οι αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός, δήμαρχο Κω Θεοδόσης Νικηταράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τα δρομολόγια από και προς Σύρο μετά την άρση του απαγορευτικού

Μετά το διοικητικό συμβούλιο θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ στις 14:30 στο ξενοδοχείο Ερμής. Στη Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ εκπροσωπούνται όλοι οι Δήμοι των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

 

«Το σχέδιο θα καλύψει όλα τα νησιά»

Την Παρασκευή, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος πραγματοποίησε περιοδεία και επιθεώρηση στα έργα περιβάλλοντος που εκτελούνται στη Νάξο, ενώ έλαβε μέρος σε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού.

«Η λειτουργία της νέας αυτοδιοικητικής εταιρείας “ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε.”, ξεκίνησε και το στοίχημα είναι μεγάλο.

Έχει να κάνει με το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και αυτό που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Περιττό να πούμε πως σκοπεύουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους. Και ας είναι η δυσκολότερη περιοχή της Ελλάδας στην διαχείριση των απορριμμάτων. Άλλωστε, στα δύσκολα δεν δειλιάσαμε ποτέ.

Η δουλειά ξεκίνησε και το σχέδιο που θα καλύψει όλα τα νησιά μας και τους 34 Δήμους, της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, είναι το πρώτο βήμα.

Σύντομα θα το παρουσιάσουμε και θα περάσουμε στην υλοποίηση του», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Χατζημάρκος.