Γ. Μαραγκός: “Εξαφανισμένοι δήμαρχος και δημοτική αρχή – Η Σύρος πηγαίνει όπισθεν ολοταχώς”

Με καυστικό ποστάρισμα σε βάρος της δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, αναφέρθηκε στη συμπλήρωση δύο ετών από την υπογραφή της χρηματοδότησης του έργου αποχέτευσης Βάρης – Μέγα Γιαλού, ασκώντας -παράλληλα- σκληρή κριτική στη σημερινή διοίκηση του Δήμου για την εικόνα που παρουσιάζει ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έγραψε:

Πριν δύο ακριβώς χρόνια, στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, η υπογραφή χρηματοδότησης από τον Υπουργό Εσωτερικών του έργου αποχέτευσης Βάρης – Μέγα Γυαλού και η προμήθεια νέας μονάδας αφαλάτωσης, συνολικού Π/Υ 6.050.000 €. Για το συγκεκριμένο έργο, που δημοπρατήσαμε άμεσα χωρίς χρονοτριβές, υπογράψαμε τη σύμβαση με τον εργολάβο το 2019 και σήμερα βρίσκεται στη φάση υλοποίησης.

Ένα από τα πολλά αναπτυξιακά έργα, δεκάδων εκατομμυρίων €, που ως δημοτική αρχή δρομολογήσαμε την περίοδο 2014-2019.

Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική αρχή, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, όχι απλώς δεν έχει βρει τα “πατήματά” της αλλά αδυνατεί να υλοποιήσει έργα και δράσεις που της παραδώσαμε έτοιμα, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και μελέτες, κυριολεκτικά στο “πιάτο”!

Εξαφανισμένη, μαζί με τον δήμαρχο, από τα προβλήματα του νησιού, χωρίς τόλμη και αποφασιστικότητα, χωρίς πλάνο και σχέδιο, μακριά από τις γειτονιές της πόλης και τα χωριά του νησιού, έδειξε ότι ξέμεινε νωρίς από καύσιμα. Αναλώνεται απλώς σε δικαιολογίες φορτώνοντας την απραξία της στον κορονοϊό και περιμένει στωικά να περάσει η θητεία. Σε αυτό είναι πράγματι καλοί οι τοπικοί μας άρχοντες.

Κρίμα, γιατί μετά από τόσες προσπάθειες, τόση δουλειά και αγωνία για να ωριμάσουν και να τρέξουν όλα αυτά τα έργα για το νησί μας, βλέπουμε τη Σύρο να πηγαίνει με την όπισθεν ολοταχώς“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Σύρος που Αξίζουμε: Θέσεις-προτάσεις για τον άξονα Περιβάλλον-Ποιότητα Ζωής