Ερμούπολη: Πετούν σκουπίδια σε κάδους ανακύκλωσης – Νοοτροπίες που «πληγώνουν» την πόλη

Ακόμη μία μικρή εστία μόλυνσης εντοπίζεται στο κέντρο της Ερμούπολης. Σε προηγούμενο ρεπορτάζ αναδείχθηκε το χρόνιο πρόβλημα που παρουσιάζεται στην οδό Ανάφης με τους ασυνείδητους να πετούν σακούλες σκουπιδιών σε χώρο προσωρινής απόθεσης ανακυκλώσιμων. Δυστυχώς, το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό δρόμο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην οδό Γεωργίου Σουρή.

Από το σημείο της φωτογραφίας το οποίο βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Τσιροπινά, πρόσφατα απομακρύνθηκαν οι πράσινοι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι τοποθετήθηκαν μερικά μέτρα παραπέρα σε μια μικρή εσοχή του δρόμου. Οι κάδοι ανακύκλωσης παρέμειναν στη θέση τους.

Παρά ταύτα, σχεδόν σε καθημερινή βάση ορισμένοι εξακολουθούν να πετούν οικιακά απορρίμματα και σκουπίδια στους κάδους της ανακύκλωσης, καθώς αρνούνται να περπατήσουν δυο βήματα και να τα πετάξουν στους κάδους απορριμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ερμούπολη - Τι να προσέξουν οι οδηγοί

Η ενέργειά τους είναι κατακριτέα και απαράδεκτη, δείχνει έλλειμμα περιβαλλοντικής συνείδησης και αδιαφορία για τη δημόσια εικόνα της πόλης και του νησιού.