Ερμούπολη: “Μετακομίζει” η κεντρική πιάτσα των ταξί – Έγινε το πρώτο βήμα

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά της κεντρικής πιάτσας των ταξί στην Ερμούπολη από την Πλατεία Μιαούλη όπου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, στην Ακτή Εθνικής Αντίστασης, στον παραλιακό δρόμο της πόλης.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, στην τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο χωροθέτησης το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του, στο οποίο προβλέπεται ο καθορισμός 15 θέσεων στάθμευσης οχημάτων (ταξί) στην εσοχή που θα δημιουργηθεί στο πεζοδρόμιο από την πλευρά της θάλασσας, έναντι του καταστήματος της Τράπεζας ‘’EUROBANK’’. Στο περιγραφόμενο σημείο αναμένεται να μεταφερθεί η κεντρική πιάτσα των ταξί.

Στην Ακτή Εθνικής Αντίστασης, έναντι της Τράπεζας Eurobank θα μεταφερθεί η κεντρική πιάτσα των ταξί στην Ερμούπολη (φωτογραφία αρχείου)

Η υπόθεση της μεταφοράς δεν περιορίζεται μόνο στην απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Η συγκεκριμένη απόφαση, αναμένεται να διαβιβασθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, για την έκδοση των σχετικών κατ’ αρμοδιότητα αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στο πλευρό των ανθρώπων του Πολιτισμού η Έπαρχος Θήρας!