Δήμος Μυκόνου: ”Κλείνετε τα καπάκια των κάδων”

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μυκόνου ενημερώνει και καλεί τους πολίτες να διατηρούν τα καπάκια των κάδων απορριμμάτων μετά τη χρήση τους κλειστά

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την ουσιαστική συνεργασία Πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μυκόνου εφαρμόζει πλέον κατ´ εντολή του Κανονισμού τηςτη χρήση των κάδων απορριμμάτων με κλειστά τα καπάκια ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των κάδων όπου τα καπάκια είναι σπασμένα. 

Με κλειστούς τους κάδους απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, διασφαλίζεται η καλύτερη υγιεινή των χώρων, και αποτρέπεται η διάσπαρτη απόθεση των απορριμμάτων λόγω των ανέμων, τόσο γύρω από τους κάδους, όσο και στις γύρω περιοχές, ένα γεγονός που έχει προφανείς αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Διακομιδή 44χρονης από την Τήνο στην Σύρο

Με δεδομένο ότι όλοι σχεδόν οι κάδοι διαθέτουν πεντάλ ανοίγματος και κλεισίματος για καλύτερη και λειτουργική χρήση, οι πολίτες οφείλουν να διατηρούν τους κάδους απορριμμάτων μετά τη χρήση κλειστούς.

Η έμπρακτη τήρηση βασικών και απλών κανόνων συμπεριφοράς αποτελεί δείγμα στοιχειώδους πολιτισμού, αλλά και σεβασμού προς τους συμπολίτες μας, τον τόπο μας και το περιβάλλον.