Η Διάσωση τουρίστα στη Σαντορίνη και η αξία του εθελοντισμού

Σε συνέχεια του χτεσινού αποκλειστικού ρεπορτάζ του Cyclades24.gr με την διάσωση του 26χρονου τουρίστα οποίος στη προσπάθεια του να αναρριχηθεί δεν παρατήρησε το άνοιγμα που φαίνεται στη φωτογραφία με αποτέλεσμα να σπάσει το σχοινί και να πέσει στο κενό….

Το συμβάν έλαβε χώρα στη παραλία Τ’ Αθερμι στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης. Λόγω έντονου κυματισμού δεν ήταν εφικτή η μεταφορά του στο σκάφος, με αποτέλεσμα να γίνει δεύτερη προσπάθεια.

Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια κατά την χθεσινή διαδικασία διάσωσης και μεταφοράς του τραυματία στον χειριστή του φουσκωτού σκάφος, στους Πυροσβέστες, τους δύο ναυαγοσώστες καθώς και τους τρεις εθελοντές πολίτες.

 

Η αξία του εθελοντισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μύκονος: Ποιος γνωστός τραγουδιστής κατεβαίνει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές - ΦΩΤΟ

Τα χαρούμενα πρόσωπα, τα «ευχαριστώ» και το συναίσθημα επιτυχίας της ομαδικής προσπάθειας… το συναίσθημα του να προσφέρεις, κάθε εθελοντής έχει βιώσει. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να συμμετέχει κάποιος σε εθελοντικές ομάδες. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, κάτι το οποίο πηγάζει από τον άνθρωπο που επιθυμεί να συμβάλλει στο κοινωνικό σύνολο προσφέροντας αφιλοκερδώς και αξιοποιώντας τον ελεύθερο του χρόνο.

Ο εθελοντισμός είναι μία ανιδιοτελής προσφορά που συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας. Συνήθως τον συναντάμε σε πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με την κοινωνία μας, το περιβάλλον, τα ζώα, δηλαδή με οτιδήποτε αλληλεπιδρούμε. Τον τελευταίο καιρό, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης του κύματος των μεταναστών, ο εθελοντισμός έχει στραφεί περισσότερο σε πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Παρέσυρε πεζό με μηχανή

Κάτι ανάλογο έγινε και στη Σαντορίνη…

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πρώτη, από τις δύο απόπειρες προσέγγισης του ναυαγοσωστικού σκάφους.