Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Από μία μάσκα θα πάρουν τη Δευτέρα οι μαθητές – Ξεκίνησε η...

Από μία μάσκα θα πάρουν τη Δευτέρα οι μαθητές – Ξεκίνησε η διανομή στα σχολεία

Ξεκίνησε σήμερα η διανομή μασκών στις σχολικές μονάδες, ενώ μέχρι το Σάββατο και τα σχολεία στην Αττική θα έχουν εξοπλιστεί με μάσκες, ώστε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία να ανοίξουμε με τουλάχιστον μία μάσκα ανά εκπαιδευτικό και παιδί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι της χώρας για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία, υποχρέωση που ανέλαβε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 14/09.

Από την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας με την ΥΑ του ΥΠΕΣ στις 24/08, η ΚΕΔΕ έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Υπόθεση βιτριόλι: «Πήγαν καλά» τα χειρουργεία στην Ιωάννα - «Δεν έχει δει το πρόσωπό της» (βίντεο)

Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε μία μάχη με το χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Με δεδομένη τη δυναμικότητα της παραγωγής αλλά και το χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά τους, ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή 11/09 αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και αύριο Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής. Είναι δεδομένο πως το Σαββατοκύριακο οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία.