Αναβάλλονται για το 2021 οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

Σιωπηρή αναβολή για το καλοκαίρι του 2021 πήραν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», από την στιγμή που δεν λέει να κοπάσει η έξαρση του κορωνοϊού στην χώρα μας, αποφασίστηκε σε κεντρικό επίπεδο, να μην προχωρήσει το κόμμα σε αυτές τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων σε ΔΗΜΤΟ και ΔΕΕΠ (Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας).

Μέχρι και πριν από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε αποφασιστεί, ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διενεργούντο τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο, η πανδημία και το lockdown που επιβλήθηκε ως κυβερνητική απόφαση, ανέτρεψε τα σχέδια σε εσωκομματικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ν.Δ. οι εκλογές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν με την λήξη της θητείας των υφιστάμενων κομματικών οργάνων: οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 13 Μαΐου 2018, οπότε αυτό τον μήνα έληξε, κανονικά, η θητεία των κομματικών οργάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Influencer με 700.000 ακολούθους πόσταρε από τη Σαντορίνη και ακολούθησε «πόλεμος» για τη χρήση μάσκας!

Η διαδικασία έλαβε παράταση για τον προσεχή Οκτώβριο 2020 και όλα έδειχναν πως τα αρμόδια όργανα θα εκαλούντο να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η βούληση του ιδίου του πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να γίνουν οι εκλογές, ενόψει του Τακτικού Συνεδρίου το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Δεκέμβριο 2020 –οπότε θα πρέπει να έχουν προηγηθεί και οι εσωκομματικές εκλογές για να εκλεγούν οι σύνεδροι.
Επειδή, όμως ο… κορωνοϊός έχει άλλα σχέδια, οι συγκεκριμένες εκλογές μετατίθενται για τον επόμενο χρόνο.