Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στις Κυκλάδες; Υπό αμφισβήτηση ο αριθμός των επίσημων ανακοινώσεων

Μόλις τρία κρούσματα κορωνοϊού στις Κυκλάδες ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 14 Αυγούστου. Χθες ανακοινώθηκαν τέσσερα και προχθές άλλα δύο. Ο αριθμός των επίσημων κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, παραπέμπει σε μια εικόνα νομού απολύτως ελεγχόμενη από άποψη διασποράς της νόσου.

Αντίθετα, τα επιπρόσθετα μέτρα τα οποία λαμβάνονται σχεδόν καθημερινά και γίνονται ολοένα και αυστηρότερα, μας οδηγούν σε ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα.

Φυσικά και αναρωτιούνται οι πάντες πλέον, για ποιο λόγο πάρθηκαν τόσο αυστηρά μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη, όταν ο αριθμός των επίσημων κρουσμάτων που έχει ανακοινωθεί στα δύο νησιά δεν ξεπερνάει τα δύο με τρία την εβδομάδα; (εκτός από την περίπτωση του beach bar στη Μύκονο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στη Νάξο   

Πως είναι δυνατόν να ανακοινώνεται το μεσημέρι από την επίσημη πολιτεία τοπικό lock down σε Πάρο και Αντίπαρο, όταν ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων σε επίπεδο νομού δεν ξεπέρασε και πάλι τα δάχτυλα ενός χεριού;

Την ίδια στιγμή, έντονη ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, με βάση την οποία στα νησιά δε δηλώνεται ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού και γενικότερα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην καταγραφή τους.

Εν τω μεταξύ, στον επίσημο χάρτη του ΕΟΔΥ, το Νότιο Αιγαίο παρουσιάζεται με 127 κρούσματα συνολικά. Έχουν ανακοινωθεί τόσα από το Μάρτιο μέχρι σήμερα; Είναι αυτός ο πραγματικός αριθμός;

Τα ερωτηματικά έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και υπάρχουν, πλέον, σαφείς ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά αναφορικά με την ορθή καταγραφή των πραγματικών κρουσμάτων στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συρμαλένιος: "Η πίεση της αντιπολίτευσης έφερε θετικά αποτελέσματα για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σύρου"

Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στο νομό, χάνουν καθημερινά ολοένα και περισσότερο την αξιοπιστία τους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα δικαιολογημένης αμφισβήτησης και εύλογου προβληματισμού για την πορεία και τη γενικότερη διαχείριση της πανδημίας στην περιοχή μας.