Σύρος: Το ατύχημα στην παραλία που παραλίγο να χαλάσει τις διακοπές τους και το ευχαριστώ του πατέρα

Ευχαριστήρια Επιστολή και προς κάθε υπεύθυνο.

Ονομάζομαι Σιγάλας Ανδρέας και βρίσκομαι σε διακοπές στο νησί της Σύρου από τις 8 Αυγούστου μαζί με την τετραμελή οικογένειά μου. Στις 12 του μήνα το μεσημέρι, ένα ατύχημα στην παραλία παραλίγο να μας στερήσει την οικογενειακή μας γαλήνη καθώς τα τρία πάνω μπροστινά δόντια της κόρης μου ετών δεκατεσσάρων, ξεριζώθηκαν κυριολεκτικά και έμειναν να κρέμονται στα σιδεράκια του ορθοδοντικού. Για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει αυτό θα τονίσω ότι για έναν ενήλικα αυτά μπορεί να είναι απλώς τρία δόντια παρά τον πόνο που το πλήγμα επιφέρει, αλλά για ένα παιδί δεκατεσσάρων χρόνων είναι σοβαρότατος ακρωτηριασμός σωματικός και ψυχολογικός (το πρώτο πράγμα που κατάφερε το παιδί να ψελλίσει ήταν «Μπαμπά θα είμαι άσχημη?»).

Περιττό να σας πώ ότι βρέθηκα από το Κίνι στα επείγοντα του  νοσοκομείου της Ερμούπολης σε λιγότερο από 10 λεπτά για να ανακαλύψω ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει οδοντιατρικό τμήμα.

Το προσωπικό των επειγόντων ήταν κάτι παραπάνω από επαγγελματίες. Ήταν άνθρωποι με ευαισθησία, υπομονή και ενσυναίσθηση της απόγνωσης και του πόνου όχι μόνο του ασθενούς αλλά και των οικείων του. Με έκαναν να αισθανθώ ότι κατανοούσαν την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόμασταν εμείς ως γονείς πράγμα που μας ελάφρυνε και μας γέμισε ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Το ίδιο και ο διοικητής του νοσοκομείου που μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το πάν για την αποκατάσταση του ακρωτηριασμού. Γι αυτό τον λόγο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Για όσους θα σκεφτούν ότι έκαναν απλώς την δουλειά τους τονίζω ότι όλοι κάνουμε μία δουλειά αλλά υπάρχουν πολλά επίπεδα και διαβαθμίσεις στο πώς την κάνουμε και στο πόσο υποχρεωμένοι ήμαστε να υπερβούμε αυτά τα επίπεδα. Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν υπέρβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νοσοκομείο Σύρου: Αποκτά κλωβό αρνητικής πίεσης - Θωρακίζεται ενόψει τουριστικής περιόδου

Στο κυρίως θέμα τώρα. Η Παναγία μας βοήθησε και βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, στην κατάλληλη ώρα. Ο χρόνος πίεζε καθώς τα δόντια έπρεπε να αναταχθούν εντός συγκεκριμένου χρόνου αν θέλαμε να έχουμε πιθανότητες να μην τα χάσουμε. Να τονίσω ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής, όσους είχαμε επικοινωνήσει αρχικά,  δεν αναλάμβαναν την περίπτωση που ήταν πολύ δύσκολη και ετοιμαζόμασταν για αεροδιακομιδή. Η γιατρός που έβγαλε εις πέρας την περίπτωση ήταν η επιμελήτρια Β του Νοσοκομείου Σύρου Κα Δέσποινα Βούρτση η οποία ενώ δεν έχει εφημερίες στο νοσοκομείο (όπως είπα το νοσοκομείο δεν διαθέτει οδοντιατρικό Τμήμα και μέχρι να δημιουργηθεί είναι με μετακίνηση στο Μονάδα Υγείας Σύρου – πρώην ΙΚΑ χωρίς να της επιτρέπουν να πραγματοποιήσει εφημερίες στο Νοσοκομείο Σύρου), έφυγε από τη Μονάδα Υγείας εγκαίρως και πραγματοποίησε την επέμβαση με επιτυχία. Τι να πει κανείς γι αυτόν τον άνθρωπο κι επαγγελματία. Το μόνο που μπορώ να τονίσω είναι ότι ήταν στην ευχέρεια της να μην έρθει. Τι πρόσφερε? Πρώτον και βασικότερο, αποκατέστησε το φυσικό πρόβλημα. Δεύτερον,  έσωσε εμάς ή το κράτος (δεν ξέρω ποιος θα πλήρωνε την αεροδιακομιδή) από ένα σωρό έξοδα. Τρίτον, έσωσε το παιδί μου από ένα ψυχολογικό πρόβλημα που μπορεί να το συνόδευε όλη του την ζωή. Η κυρία αυτή μάλιστα ενδιαφέρθηκε να μας πάρει τηλέφωνο και να ρωτήσει πως πάει το παιδί! Αυτή η γιατρός πρέπει να ενταχθεί στο νοσοκομείο με εφημερίες, σε κατάλληλο χώρο και με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τα χέρια της είναι χρυσά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η βία κατά των γυναικών είναι δίπλα και μέσα μας

Τώρα αξιολογήστε  εσείς αυτούς τους ανθρώπους.

Από την στιγμή που πατάς στο νησί οι πόροι σου γεμίζουν με πολιτισμό. Όχι μόνο από το περιβάλλον αλλά και από τους ανθρώπους. Αυτό που μου κάνει όμως εντύπωση είναι πως είναι δυνατόν σ ένα μέρος με βαριά βιομηχανία (ΟΝΕΧ ΝΕΟΡΙΟΝ) που σε κάθε στροφή ενεδρεύει το ατύχημα, να μην υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο τουλάχιστον για τα βασικά όπως σύγχρονο  οδοντιατρικό εξοπλισμό.

Οι άνθρωποι εδώ στον τομέα της υγείας κάνουν τη δουλειά τους και με το παραπάνω. Ελπίζω οι αρμόδιοι να διαβάσουν αυτό το σημείωμα και να κάνουν κι αυτοί το μερίδιο που τους αναλογεί με τον ζήλο που με αντιμετώπισαν στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επιτέλους!!! Σημαντικά Βήματα προόδου για την Άνδρο - Υπό Έγκριση ο ΧΥΤΥ

Ως γονιός που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας δεν θα ήθελα άλλοι γονείς να βρεθούν στην θέση ενός εξίσου ή σημαντικότερου προβλήματος που θα μπορούσε να λυθεί αλλά δεν λύθηκε γιατί υπήρχε πρόβλημα βασικού εξοπλισμού και γιατρού.

Σιγάλας Ανδρέας.