Σύρος: Συνωστισμός… για μια θέση στάθμευσης στον πεζόδρομο!

Το λέει και η λέξη. Φτιάχτηκαν για τους πεζούς, αλλά μόνον αυτούς δεν εξυπηρετούν. Στη ζούγκλα των πεζοδρόμων μπορούν άνετα να κατασκηνώσουν από μία ώρα έως και… μία ημέρα, μηχανάκια.
Το πρόβλημα, το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Δεν είναι μόνο η έλλειψη υποδομών, είναι και η κάκιστη νοοτροπία μερίδας συμπολιτών μας και επισκεπτών. Υπάρχει κι έλλειψη αστυνόμευσης ή η μη επαρκή εφαρμογή του νόμου.
 
Αυτό που θα δείτε στο πεζόδρομο της Ερμούπολης, είναι επιεικώς αχαρακτήριστο. Παρ’ ότι απαγορεύεται ρητώς η κυκλοφορία οχημάτων και παρκαρίσματος στους πεζοδρόμους, οι πολυάριθμοι πεζοί, τουρίστες, επισκέπτες και ντόπιοι, έπρεπε κάθε τρεις και λίγο να κάνουν στην άκρη, να έχουν τον νου τους και να τραβολογάνε τα παιδιά τους για να περάσει κάποιο δίτροχο.
Πριν λίγες ημέρες άκουσα, ότι ενοχλούσε τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου μια όμορφη μπάντα με παραδοσιακές μουσικές και τους έγινε καταγγελία, για τα παρακάτω χάλια δεν ενδιαφέρεται κάνεις;
 
Δεν είναι μια άγνωστη κατάσταση για την πόλη μας. Το πρόβλημα γνωστό, χρόνιο και άλυτο. Το Κυκλοφοριακό πρόβλημα και η εύρεση χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Ερμούπολης δυσεύρετοι. Μάλιστα πληροφορίες μας αναφέρουν, ενώ ότι κάποιοι προθυμοποιούνται να νοικιάσουν οικόπεδα για να εξυπηρετήσουν την κατάσταση και δώσουν μια λύση στο πρόβλημα σε αρκετές περιοχές της Ερμούπολης, ο Δήμος τους ενημερώνει πως μόνο αγορά προτίθεται να κάνει.
Ας Αφήσουμε τις λύσεις κι ας πάμε στη βιτρίνα της Πόλης. Πανέμορφα, δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι πάρκινγκ. Δεν διαθέτουμε ούτε ευαισθησία απέναντι στους συμπολίτες μας;
Λέμε ότι θέλουμε η πόλη αυτή να πάει μπροστά. Λέμε ότι θέλουμε τουρίστες και επισκέπτες. Λέμε ότι θέλουμε καλύτερες υποδομές. Ό,τι και να δημιουργηθεί σε αυτή την πόλη, όποια υποδομή και να φτιάξουμε, όσο κι αν κοστίσει, δεν θα αξίζει τίποτα αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία. Διότι κανείς δεν διανοείται ότι πρέπει να ζοριστεί λιγάκι για το καλό της και για το καλό των συμπολιτών του.
Τα παράπονα από τους καταστηματάρχες πολλά, κανείς ωστόσο δεν παίρνει την ευθύνη, κανείς δε θέλει να γίνει ο κακός της γειτονιάς κι ο ένας στέλνει στον άλλον το μπαλάκι…
Μηχανές παρκαρισμένες κατά μήκος του πεζόδρομου, δημιουργούν μια αποκρουστική εικόνα στους πεζούς και σε όσους προσπαθούν να χαλαρώσουν από την καθημερινότητα πίνοντας ένα καφέ στα τραπέζια που έχουν παραχωρηθεί στους επιχειρηματίες λόγω του γνωστού προβλήματος με τον Κορονοιό.
Για να είμαστε όμως πιο δίκαιοι και σωστοί στο ρεπορτάζ μας, προσπαθήσαμε να κάνουμε μια βόλτα στους χώρους στάθμευσης μηχανών στη περιοχή Νησάκι. Τα πάντα γεμάτα…. όχι τόσο από μηχανές αλλά από αυτοκίνητα τα οποία πάρκαραν σε θέσεις πάρκινγκ για δίκυκλα οχήματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Φωτιά στη Κύθνο: Έκαψε έκταση 1000 στρεμμάτων