Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου: Αιχμηρή απάντηση στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ροϊλό

"Αναρωτιόμαστε για τον σχεδιασμό του Υπουργείου όταν στήνει ένα ολόκληρο εργαστήριο, εν συνεχεία δεν στέλνει δείγματα σε αυτό και μετά μας ενημερώνει ότι δεν το εκμεταλλευόμαστε πλήρως και γι’ αυτό τον αποσύρει"

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου: Αιχμηρή απάντηση στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ροϊλό

Με αφορμή την ανακοίνωση του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ Ροϊλού θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξείς:

    1. Μετά από συνάντηση του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου ενημερωθήκαμε ότι προς αντικατάσταση εγκατεστημένου μοριακού αναλυτή δυναμικότητας 96 τεστ /6ωρες, θα τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο αναλυτής δυναμικότητας 1 τεστ / 50 λεπτά. Εν συνέχεια μετά την έναρξη της κινητοποίησης, ο Διοικητής μας ενημέρωσε εκ νέου ότι ο νέος αναλυτή θα έχει δυνατότητα 4 τεστ/ 3 ώρες. Στην συνέχεια ο κος Ροϊλος ανακοίνωσε ότι ο νέος αναλυτής θα μπορεί να πραγματοποιεί 4 τεστ /52 λεπτά. Όπως είναι προφανές όσο εξελισσόταν η κινητοποίηση και το θέμα έπαιρνε διάσταση, άλλαζαν και οι κεντρικές επιλογές από την ΔΥΠΕ.
    1. Ενώ το εργαστήριο μοριακού ελέγχου ξεκίνησε την λειτουργία του από τις 3 Αυγούστου, με το σκεπτικό ότι θα εξυπηρετούμε και τις ανάγκες γειτονικών νησιών, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ακόμη και τα δείγματα που συνέλεγαν στην Σύρο, για άγνωστο λόγο τα έστελναν στην Αθήνα. Αναρωτιόμαστε για τον σχεδιασμό του Υπουργείου όταν στήνει ένα ολόκληρο εργαστήριο, εν συνεχεία δεν στέλνει δείγματα σε αυτό και μετά μας ενημερώνει ότι δεν το εκμεταλλευόμαστε πλήρως και γι’ αυτό τον αποσύρει.
    2. Δεν γίνονται επαρκή τεστ στον πληθυσμό με αποτέλεσμα να μην έχουμε και την πραγματική εικόνα των κρουσμάτων από Covid-19.
    3. Επιπλέον όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που έρχεται σε επαφή με κοινό, και ενδεχομένως και άλλων εργασιακών χώρων πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα.
    4. Τέλος ο νέος αναλυτής συνοδεύεται από 329 τεστ (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διοικητή). Όταν αυτά εξαντληθούν, σε 10 με 15 ημέρες δηλαδή, πως θα χρηματοδοτηθεί η προμήθεια νέων αντιδραστηρίων; Επισημαίνεται ότι ο μοριακός αναλυτής που υπήρχε στο Νοσοκομείο Σύρου καλύπτονταν από δωρεά 2.500 τεστ. Όσο για την κάλυψη όλων των δειγμάτων από τον νέο αναλυτή και την μη αποστολή δειγμάτων στην Αθήνα (ΕΚΕΑ και ΑΤΤΙΚΟ) διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο σύλλογος ουδέποτε παραπληροφόρησε την τοπική κοινωνία. Το μόνο που έπραξε ήταν η γνωστοποίηση αποφάσεων της ΔΥΠΕ όπως μας μεταφέρονται από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συγχαρητήρια επιστολή του Μητροπολίτη Σύρου προς τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Η Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Αικατερίνη Καλογεράκη

Άννα Καμπάνη