Σοφία Πουλοπούλου: Αναγκαία η αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων για τις νησιωτικές περιοχές

«Έπειτα από μια ιδιαίτερη τουριστική περίοδο, με αρκετά νησιά σε τοπικό lock down και τα επίπεδα των κρουσμάτων συνεχώς αυξανόμενα, το Υπουργείο οφείλει να λάβει μέτρα για την προφύλαξη της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων»

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να λάβει μέριμνα για τις εξαιρετικά ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λάβει χώρα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα νησιά μας και να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων μέχρι οι ειδικοί να είναι σε θέση να εκτιμήσουν το ιικό φορτίο που αφήνουν πίσω τους οι επισκέπτες.

Έπειτα από μια ιδιαίτερη τουριστική περίοδο, με αρκετά νησιά σε τοπικό lock down και τα επίπεδα των κρουσμάτων συνεχώς αυξανόμενα, το Υπουργείο οφείλει να λάβει μέτρα για την προφύλαξη της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας στην οποία οι ίδιοι εντάσσονται και να ανοίξει τα σχολεία:

* μόνο όταν ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος σε αυτά,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Black εβδομάδα στις Κυκλάδες με υπογραφή ΝΔ

* αποχωρήσουν και οι τελευταίοι επισκέπτες των νησιών και

* εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας των μόνιμων κατοίκων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Τέλος, δεδομένου του τεράστιου όγκου μετακίνησης των χιλιάδων αναπληρωτών, που θα αναλάβουν τις επόμενες ημέρες υπηρεσία και θα μετακινηθούν από νομό σε νομό για να υπηρετήσουν την εκπαίδευση, καθώς και των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου των μόνιμων εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, η ηγεσία οφείλει να παρέχει υποχρεωτικά δωρεάν τεστ στο σύνολο των εκπαιδευτικών που θα προσλάβει και οπωσδήποτε πριν την ανάληψη υπηρεσίας τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας και την προφύλαξη των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ε…ναι λοιπόν επιστρέψαμε!!!

* Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στη Σύρο, Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου Μυκόνου, Υπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ, Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Δη.Συ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.