Σχολεία: Ανοίγουν κανονικά αλλά με διαφοροποιήσεις ανά περιοχή – Τι γίνεται με τις Κυκλάδες

Στο τέλος Αυγούστου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο επανέναρξης των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Όπως όλα δείχνουν και με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, δεν πρόκειται να υπάρξει ενιαία μέθοδος ανοίγματος των σχολείων για όλη τη χώρα.

Σε περιοχές όπου εμφανίζεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησαν τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή με εκ περιτροπής μαθήματα ή ακόμη και με ηλεκτρονική διδασκαλία σε κάποιες περιπτώσεις.

Αντίθετα, σε περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο είναι χαμηλό, θα υπάρξει φυσιολογική ροή εκκίνησης των σχολείων, ωστόσο, είναι εξαιρετικά πιθανό να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οργανωμένη παρουσία του Δήμου Πάρου στην έκθεση World Travel Market του Λονδίνου

Στις Κυκλάδες η κατάσταση είναι περίπλοκη, μιας και πρόκειται για τον πλέον διάσπαρτο νομό της χώρας. Υπάρχουν νησιά στα οποία έχει παρουσιαστεί σημαντικός αριθμός κρουσμάτων, όπως για παράδειγμα η Πάρος, και άλλα νησιά που δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένα κρούσμα. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιείται ανά νησί η μέθοδος έναρξης της σχολικής χρονιάς ανάλογα με τα υγειονομικά δεδομένα.

Η πορεία της πανδημίας στα νησιά τις επόμενες δύο εβδομάδες θα κρίνει οριστικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος.