Προβλήματα με την καθαριότητα σε Ερμούπολη και Άνω Σύρο – Απαιτείται αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Προβλήματα στον τομέα καθαριότητας σε Ερμούπολη και Άνω Σύρο παρουσιάζονται το φετινό καλοκαίρι.

Στην Ερμούπολη τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην αποκομιδή των απορριμμάτων σε ορισμένα κεντρικά σημεία, καθώς και στην καθαριότητα κάποιων συνοικιών. Ο Αύγουστος και η τουριστική κίνηση απαιτούν αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς Δήμου, αν και η φετινή κίνηση είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και τέτοιου είδους φαινόμενα δε θα έπρεπε να εμφανίζονται.

Τα προβλήματα εστιάζονται και στην άναρχη απόρριψη ογκωδών και άχρηστων αντικειμένων τα οποία παραμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα έξω από τους κάδους. Για το συγκεκριμένο θέμα η ευθύνη βαραίνει και τους δημότες οι οποίοι δε δείχνουν την απαραίτητη ευαισθητοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης: Πιστή στο ραντεβού της για 10η χρονιά

Στην Άνω Σύρο η κατάσταση είναι χειρότερη. Εδώ και μήνες εκφράζονται παράπονα αναφορικά με την καθαριότητα του οικισμού της Άνω Σύρου, τον πλημμελή καθαρισμό των δημοτικών τουαλετών και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο οικισμός της Άνω Σύρου αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες του νησιού και θα πρέπει να παρουσιάζει πιο ευπρεπισμένη εικόνα στον τομέα της καθαριότητας, με τους υπεύθυνους του Δήμου να έχουν την υποχρεώσει να μεριμνήσουν γι αυτό.