Νοσοκομείο Σύρου: Αντικατάσταση του μοριακού αναλυτή με μικρότερο – Διαμαρτυρίες και κινητοποίηση (φωτο + βίντεο)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων, η διοίκηση της οποίας έδωσε εντολή για άμεση μεταφορά του μοριακού αναλυτή της Σύρου σε Νοσοκομείο της Αττικής, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων covid-19.

Το πρωί της Τετάρτης εκδόθηκε ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στους εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου με πρωτοβουλία των εργαζομένων, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και ο δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός 

 

Όπως έγινε γνωστό, ο μοριακός αναλυτής πρόκειται να αντικατασταθεί με άλλο αντίστοιχο μηχάνημα χαμηλότερων δυνατοτήτων το οποίο θα φτάσει  στην Σύρο από τη Ρόδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τα κύματα "έπνιξαν" τις Κυκλάδες (βίντεο)

Ο νέος μοριακός αναλυτής θα έχει τη δυνατότητα διενέργειας 25 τεστ ανά ημέρα. Σε περίπτωση που απαιτηθούν περισσότερα τεστ, τότε αυτά θα αποστέλλονται σε Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής όπως γινόταν και στο παρελθόν, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται μετά από 24 ώρες.

Η αντικατάσταση του μοριακού αναλυτή προκαλεί εύλογη ανησυχία, διότι αυτή γίνεται σε μια περίοδο έξαρσης του ιού ανά την Ελλάδα και ανάγκης διενέργειας αυξημένων τεστ.

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας, ενώ σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν η Ν.Ε. Σύριζα Κυκλάδων το ΚΚΕ Σύρου, η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Σύρου

Gepostet von cyclades24.gr am Mittwoch, 19. August 2020

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Απογειώθηκαν οι διαδικτυακές ταχύτητες στον Γαλησσά. Ενεργοποιήθηκε η VDSL Vectoring