Κυκλάδες και covid-19: Η καλή εικόνα του νομού και ο κρίσιμος Αύγουστος

Ικανοποίηση επικρατεί για την εικόνα που παρουσιάζουν οι Κυκλάδες στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρά την αύξηση του πληθυσμού στα νησιά, λόγω της τουριστικής περιόδου, τα επίσημα κρούσματα covid-19 τα οποία έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα στα νησιά του νομού, κυμαίνονται σε χαμηλό επίπεδο εν συγκρίσει με άλλους νομούς.

Γενικότερα, η επιδημιολογική απεικόνιση των Κυκλάδων, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είναι πολύ καλή. Η κατάσταση, μέχρι στιγμής, μοιάζει να είναι απόλυτα ελεγχόμενη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να επικρατήσει εφησυχασμός.

Η τήρηση των μέτρων προστασίας της δημοσίας υγείας είναι το κλειδί για να διατηρηθεί η καλή εικόνα που παρουσιάζεται στο νομό. Ήδη έχουμε εισέλθει στην πιο κρίσιμη περίοδο, αυτής του Αυγούστου, όπου η αύξηση της τουριστικής κίνησης επιβάλει ευλαβικότερη τήρηση των μέτρων και αυξημένο αίσθημα ατομικής ευθύνης από κατοίκους και επισκέπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ξεκινάει τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια το Aqua Spirit - Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια

Ένα ακόμη αισιόδοξο γεγονός το οποίο έχει συμβάλει στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας, είναι η ενίσχυση των μονάδων υγείας των νησιών, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού, όσο και στον τομέα του στελεχιακού δυναμικού.