Κυκλάδες: Αυστηροί κανόνες για τις γιορτές του Δεκαπενταύγουστου – Να μη γίνουν εστίες υπερμετάδοσης

Την Δευτέρα θα γίνει νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τους λοιμωξιολόγους και θα αποφασιστούν τα νέα μέτρα ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Εκεί που εστιάζει η κυβέρνηση, είναι τα μέτρα σε εκκλησίες, καθώς λόγω της θρησκευτικής εορτής αναμένεται να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός στις εκκλησίες, ενώ σκέψεις υπάρχουν για επιπλέον μέτρα σε εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσεις, το ανώτερο όριο των οποίων έχει ορισθεί στα 100 άτομα μέχρι και την 31η Αυγούστου.

Στις Κυκλάδες, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτραπούν οι εικόνες συνοστισμού στην Τήνο, την Πάρο και τις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες πραγματοποιούνται μεγάλες θρησκευτικές γιορτές το Δεκαπενταύγουστο. Είναι απαγορευτικό κάτι τέτοιο και άκρως επικίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συλλήψεις σε Μήλο και Μύκονο

Θα καθορισθούν υποχρεωτικοί κανόνες για το πως θα διεξαχθούν αυτές οι τελετές, ώστε να μη γίνουν εστίες υπερμετάδοσης της νόσου.

Ολοταχώς για ρεκόρ κρουσμάτων 

Άλλωστε, τα 153 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, αποτελούν τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγράψει σε μία ημέρα η χώρα. Τα 156 κρούσματα που είναι το ρεκόρ, είχαν καταγραφεί λόγω εστίας μόλυνσης σε δομή προσφύγων, οπότε το χθεσινό νούμερο είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στη χώρα.

Αυτό που προβληματίζει είναι πως οι εστίες μόλυνσης ολοένα και αυξάνονται, καθώς μετά τους γάμους και τα νοσοκομεία, εντοπίστηκαν νέες εστίες υπερμετάδοσης, όπως το μπιτς μπαρ στη Μύκονο όπου έχουν εντοπιστεί συνολικά οκτώ κρούσματα.