Κορυφώνεται η κίνηση στα λιμάνια – Αυστηρή η τήρηση των μέτρων στα πλοία

Κορυφώνεται η επιβατική κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας  και του Λαυρίου. Τα πλοία αναχωρούν με 85% πληρότητα και οι επιβάτες τηρούν τα μέτρα προστασίας και ειδικά τη χρήση μάσκας, η οποία είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των πλοίων. 

Επί ποδός βρίσκονται τα στελέχη του Λιμενικού μέσα και έξω από τα λιμάνια για την διευκόλυνση των οδηγών και του επιβατικού κοινού.  Την Παρασκευή, από τον Πειραιά  θα αποπλεύσουν 20 πλοία, από  τη Ραφήνα 13 και από το Λαύριο 10.

Εναρμονισμένοι με τις οδηγίες οι πολίτες με μάσκες και αντισηπτικά, έχουν συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια που συνοδεύουν τα εισιτήρια και αφορούν σε ερωτήσεις για πιθανές επαφές με άτομα με κορωνοϊό και τα δίνουν στην είσοδο στο πλοίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ορισμός Αντιδημάρχων Θήρας και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων

Με σημάδια στο έδαφος οι ουρές στον Πειραιά

Σύμφωνα με την πρώτη σύνδεση του ΣΚΑΪ με το λιμάνι του Πειραιά και παρά τις προβλέψεις τις τροχαίας για άστατο καιρό το Σαββατοκύριακο, οι εκδρομείς συρρέουν στο λιμάνι, ενώ στις ουρές που σχηματίζουν για να μπουν στα πλοία στέκονται σε συγκεκριμένες θέσεις που ορίζονται από σημάδια στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον τα πλοία ταξιδεύουν με αυξημένη πληρότητα στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες το 80% από το 60%, ενώ μέχρι τις 18 Αυγούστου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στα καταστρώματα.